Iedereen die tickets wou voor de optredens van Music for Life (Studio Brussel) in The Flame, weet waarschijnlijk al waarover dit artikel zal gaan. Maar first things first…

Ja, ik ben een Studio Brussel luisteraar. Ik ging op mijn 15e voor de eerste keer mee naar Rock Werchter (toen nog 3 dagen, volledig overbodige informatie trouwens) met mijn vader in zijn oude, maar hippe, mobilehome. Onderweg stond Studio Brussel op want, dat waren de groepen waar we een gans weekend naar zouden moeten luisteren.

Op de leeftijd van 15 was ik in mijn geval eerder een Radio Contact of Topradio luisteraar. Jaja, zo oud ben ik! Sinds die Werchter (’99) staat er enkel nog Studio Brussel op mijn radio. Je kan dus wel zeggen dat ik een vaste luisteraar ben! Oké, ik erger mij de laatste tijd meer en meer aan de commerciële rifraf die er de revue passeert, maar over het algemeen is Studio Brussel de meeste verdraagbare zender als je in een ‘hippe mood’ bent.

Een totaal andere zaak is het als we spreken over Music for Life, mensen vragen hun nummers aan, geven er een spreekwoordelijk eurootje voor en de ‘DJ’ draait het plaatje. De verhalen, de sfeer en het ganse event wat Music for Life is… ik hou er van! Oké oké, de K3’s en Kristoffen komen al wel eens aanbod, maar ‘Who cares’, ik zing er niet minder hard voor mee!

Sinds het geen ‘Glazen huizen’ meer zijn, maar doorgaat in De Schorre in Boom ben ik al elk jaar wel eens een kijkje gaan nemen om de sfeer wat op te snuiven en een gluhwijntje te drinken. Vorig jaar won ik zelfs nog een gehandtekend shirt van Jan Vertonghen (zie video hieronder) en vlogde ik mijn bezoek aan#MFL15.

Hieronder staan de namen die bekend gemaakt zijn voor dit jaar en voor mij spring er dan één naam vooral naar voor. Ik weet dat je Bazart waarschijnlijk op elke pensenkermis kan zien spelen tegewoordig, maar mij is het nog niet gelukt ze te zien en … Damn, ik heb het gevoel dat ik iets mis, dus… dat is de missie. Tickets voor donderdag 22 december, Bazart.

 

line up Music for Life

En we zijn zover… vanochtend 8u aangekomen op kantoor, een 2e schermpje ingesteld zodanig dat ik klaar ben om vanaf 10u op de knop voor Bazart te klikken. Na enkele koffietjes begon ik al wat nerveuzer te worden, hoe dichter we bij 10u kwamen en exact op 10:00:00 kon het klikken beginnen.

Voor de mensen die gewend zijn naar MFL te gaan, of andere festivals, zoals bevoorbeeld Tommorowland, gebeurde er iets heel raars. Normaal druk je éénmaal op de knop en komt er een irritant wachtschermpje naar voor. Dat wachtscherm zegt dan meestal iets in de aard van ‘Het lijkt nogal druk te zijn op onze website, maar geen paniek, je staat in de wachtrij. Gelieve deze pagina NIET te refreshen, want dan bent u uw plaats in rij kwijt.’ We haten deze pagina allemaal, want niemand weet HOELANG je moet wachten tot het aan jou is. Je kan ook ondertussen niet even naar toilet gaan of een extra tasje koffie nemen want 100 % zeker dat het scherm dan verspringt en je helemaal opnieuw moet beginnen als je terugkomt, meestal tevergeefs.

Maar nee, zoals ik al zei… er gebeurde iets raars. Wat ook wel te verwachten was aangezien Tibbaa het ganse ticketing systeem heruitgevonden heeft, zijnde hun slogan. We kregen een scherm, en niet zomaar een wachtscherm nee… dit scherm !

bad gateway

 

En blij dat iedereen was, niet normaal! De liefdesbetuigingen voor Studio Brussel en Tibbaa vlogen Twitter rond. De tweeps wisten met hun blijdschap geen blijf… Hieronder een korte bloemlezing.

 

bad gateway

Ok ok ok, die laatste was ik stiekem zelf, maar ik kan iedereen aanraden om de tweets met hashtag #MFL16 eens te lezen vanaf maandag ochtend 10u. Er zijn TV programma’s die minder grappig zijn! Maar oké, het probleem geraakte opgelost… tot er dit gebeurde.

 

Ok ok ok, stiekem was deze laatste ook van mij. Maar toen kwam er plots licht aan het einde van de tunnel, nee schrap dat, van MIJN tunnel. Want… ik was binnengeraakt en ik had kunnen betalen. Ik had zelfs mooi mijn Mastercard-gegevens kunnen ingeven EN op het knopje bevestigen kunnen drukken. Het einde was in zicht.

bestelling compleet

Maar geen mail in mijn mailbox. Er was ook een knopje… Klik hier om je tickets te downloaden. En toen gebeurde er het ongelofelijke… je kwam op de  website van Tibbaa uit, met daar in het groot: ‘TIBBAA, REINVENTING TICKETING’. Dus geen tickets… geld betaald en de twitter account van @stubru die op dat moment geen teken van leven gaf over de betaalde tickets.

Tot er plots om 16u (och, wat is nu 6 uur later) een mailtje in mijn mailbox verscheen…

foto Ik heb tickets

Voor iedereen die bijna tickets had voor Bazart op 22 december. Jammer! Ze streamen het live, zowel in De Schorre, als op TV,Radio & Internet.

Voor iedereen die wél tickets heeft… I see you there! Het heeft jullie bloed, zweet en tranen gekost, maar jullie verdienen het!

En voor Tibbaa, liever snel naar de hel, dan traag naar de hemel!

 

Updates

#UPDATE 12/12/2016 – 20u45

Er circuleren screenshots op Twitter die het ergste doen vermoeden. We zijn dus blijkbaar toch nog niet 100% zeker van onze tickets ?

Tibbaa mail ongeldige tickets

#UPDATE 13/12/2016 – 12u00

Ik heb nog steeds geen bericht gekregen van tibbaa, ik hoop dat mijn tickets gewoon ‘goed’ zijn. #dansje

#UPDATE 13/12/2016 – 15u00

Mail ontvangen… #notamused

#UPDATE 13/12/2016 – 18u00

Nog geen reply over de tickets die ik ‘vandaag’ zou ontvangen. Het was grappig toen ik dacht zelf tickets te hebben, nu is de fun er af.

#UPDATE 13/12/2016 – 18u45

YEAH BABY ! Hopelijk tot donderdag 22 december allemaal !

#EVENT Music for Life via Tibbaa, reinventing ticketing? #MFL16

4 thoughts on “#EVENT Music for Life via Tibbaa, reinventing ticketing? #MFL16

  • Ge zijt er nog niet vrees ik …

    Door een technisch probleem in het ticketsysteem van TIBBAA zijn er waarschijnlijk meer tickets verkocht dan er daadwerkelijk plaatsen in The Flame zijn.

    De eerste 750 tickets die zijn gekocht per evenement zullen daadwerkelijk geldig zijn. De kopers van deze 750 tickets zullen morgen, dinsdag 13 december 2016, een nieuw en geldig ticket ontvangen. De overige bezoekers zullen een e-mail ontvangen dat hun ticket helaas niet geldig is en dat zij hun geld teruggestort zullen krijgen.

    Aangezien er door de storing een aantal bezoekers meerdere keren kaarten hebben gekocht, zijn er (dubbele) betalingen gedaan en ook heeft een aantal bezoekers het maximaal aantal te bestellen tickets (4) overschreden.

    Momenteel worden alle betalingen gecontroleerd. Het zal helaas tot in de loop van dinsdag 13 december 2016 duren voordat iedereen persoonlijk bericht zal hebben ontvangen over het aantal toegewezen tickets en eventuele terugbetaling.

Geef een reactie: