Het zal waarschijnlijk wel een privilege zijn van bloggers dat ze soms iets aangeboden wordt om 'te testen', maar voor mij was het alvast de eerste keer! En omdat er voor alles een eerste keer is, wil ik het uiteraard graag goed doen. Ik vind het namelijk wel leuk, dat begrijpen jullie wel! Ik kreeg de kans om de Aftershokz Trekz Titanium Mini te testen, het zogezegde vervolg op de Aftershokz Trekz Titanium, die ik nog niet kende. na wat onderzoek was mijn interesse alvast gewekt want headphones, die geen standaard headphones zijn, die je kan gebruiken om te sporten en die ik ook kan delen met mijn vrouw,  the hype was real!

 

Het zijn geen standaard headphones die je in je oren steekt, maar hoe werkt het dan? Hiervoor citeer ik even het bijgevoegde document: "Aftershokz maakt gebruik van transducers om een ultrasone geluidsgolf via het kaakbeen door te geven aan het binnenoor, waardoor geluid het slakkenhuis bereikt zonder dat het trommelvlies wordt belast. De oren van de luisteraar worden niet bedekt, en omgevingsgeluid blijft daardoor goed hoorbaar, wat Aftershokz ideaal maakt voor gebruik onderweg."

Dat klinkt alvast zéér veilig, maar... is het dan geen raar gevoel?

En hier moeten we het dan even hebben over de specificaties van de Aftershokz Trekz Titanium Mini.  Want... wat maakt hem nu juist Mini?

"Het verschil zit in de nekband: bij de Mini is deze 15,5 centimeter, in vergelijking met de 18,7 centimeter van de band van het reguliere model. Daardoor is de Trekz Mini niet alleen geschikt voor mannen en vrouwen met een kleiner hoofd, maar ook de ultieme koptelefoon voor jongere gebruikers."

En hier komen we dus bij mijn persoonlijke probleem. Naast een geweldig dikke nek, heb ik ook een dik hoofd. Daarom is het niet ideaal voor mij om deze headset uit te testen, want... hij past gewoon niet! Maar, geen probleem want mijn vrouw is een kleine vingerhoed groot en daarom mijn ideale testpersoon.

 

 

 

 

Ze is dan ook nog eens sportiever dan ik! Waardoor ze ze makkelijk kan gebruiken tijdens het lopen van een rondje op onze plaatselijke vesten.

"De Trekz Titanium Mini leent zich ook goed voor gebruik tijdens sporten, want hij is net als de andere Aftershokz-modellen zweetbestendig en beschikt over een titanium-frame voor optimale flexibiliteit en duurzaamheid."

Haar eerste feedback was verrassend. Omdat de headset voor mij te klein was en dus niet op de juiste plaats zat, kriebelde het enorm en was het redelijk pijnlijk. Bij mijn vrouw was het alsof ze geen headset ophad. Ze kon gewoon gaan lopen, het verkeer horen en toch ook haar favoriete playlist, waarschijnlijk iets van Kristoff of Clouseau ofzo. Ik zou er ook harder van lopen, zo ben ik sneller weer thuis!

En hoe klinkt Kristoff dan zo door je kaakbeen? Even terug het document citeren: "Bovendien worden geen concessies gedaan op het gebied van audiokwaliteit: PremiumPitch+ ™ zorgt ervoor dat muziek dynamisch wordt afgespeeld en telefoongesprekken kraakhelder klinken." 

En hier kunnen we kort over zijn, het geluid is 'oké' het speelt luid en is inderdaad goed verstaanbaar, maar voor mensen die echt voor de diepe beats gaan zal het een beetje saai klinken. Maar nogmaals, het geluid is beste oké!

Gaat hij lang mee ? Wij hebben hem enkele uurtjes laten opladen, zijn er reeds enkele keren een toertje mee gaan lopen en is nog steeds opgeladen. Via je iPhone kan je makkelijk het % batterij bekijken.

Zouden wij hem aanraden ? Als sportoortjes, zeker en vast. Al zou ik voor mezelf dan wel graag een groter paar willen, dat ik het ook kan gebruiken. voor huis tuin en keuken gebruik hebben wij meestal gewoon speakers. Zou ik ermee de stad door lopen? Mochten ze mij passen, absoluut! Het ziet er cool uit toch? Ik zou er wel niet mee bellen! Dat staat gewoon dom, of je nu belt met deze oortjes of andere, hou gewoon je telefoon vast in je hand, anders zie je er echt uit alsof je hulp van een psychiater nodig hebt! #tipvandedag

Je kan je Aftershokz Trek nu kopen via volgende links:

De mini is hierop nog niet verkrijgbaar, maar zou wel via bol verkrijgbaar worden. Heb je hier meer vragen over? Contacteer mij gerust, dan breng ik je in contact.

 

#TECH Aftershokz Trekz Titanium Mini

One thought on “#TECH Aftershokz Trekz Titanium Mini

Geef een reactie: