Baby Born Soft Touch review

Het was alsof de enige echte Sinterklaas bij ons kwam aankloppen toen er plots een koerier voor de deur stond met een doos van Zapf creation. Speelgoed aankrijgen is altijd leuk en toen ik vol ongeduld de doos opende herinnerde ik mezelf… Ik ben 35, dit gaat niet voor mij zijn! En jammer genoeg… had ik gelijk! Een redelijk realistische pop, Baby Born Soft Touch staarde mij aan… Gelukkig mag ik wel nog meespelen met mijn dochters. 

Stiene vs poppen

Op de doos stond 3+ dus… Stiene was de gelukkige tester. Even een korte schets als het gaat over Stiene en poppen… We hebben in ons huisje véééééééél poppen. De één al echter als de ander, met meer of minder opties, met of zonder geluidjes (which should never happen!). Papjes geven en pampertjes aandoen, het is één van haar favoriete bezigheden. Het zal jullie dan ook niet  verbazen dat Stiene redelijk snel onder de indruk was van alle attributen die bij de Baby Born Soft Touch zaten. Potje, luier, bordje met lepel, portie pap, flesje, tutje en misschien wel het belangrijkste… een vriendschapsarmband voor het kindje en de pop (I kid you not!). 

Potjestraining en tranen

Stiene maakt zich klaar om na de kerstvakantie voor het eerst naar school te gaan en daar hoort dus ook potjestraining bij. Waarom zeg ik dit? Het loopt niet super van een leien dakje en daarom is deze pop wel handig. De pop kan drinken van een papflesje en pipi doen op een potje (of op de grond uiteraard ook, we don’t like that!). Met een kleine druk op de zachte buik van de pop, weent de ze of gaat ze op het potje. Het is zelfs zo dat met het papje dat er bij is, je de pop zelfs een grote boodschap kan laten doen. En dat brengt ons dan ook meteen bij een negatief punt. Er wordt één papje en één pampertje meegeleverd. Je mag eens raden hoe lang deze geleefd hebben… 

Mijn Conclusie

De Baby Born Soft Touch pop kleeft onder de arm van mijn dochter. Ze krijgt elke 10 minuten een papje en zit wel 10 keer per uur op het potje en dat is eigenlijk het enige belangrijke aan deze review. Ok, deze pop is zachter en beter gebouwd dan de andere die wij in onze poppenmand hebben liggen… Ze kan meer dingen en dat zelfs zonder dat er batterijen in moeten, dus dat is mooi meegenomen… En… er wordt mee gespeeld en dat is eigenlijk het enige wat telt! Zeker een aanrader voor onder de kerstboom of met nieuwjaar. Maar… zorg dat je je niet blauw betaald aan papjes en pampertjes want… dat deed je al voor je échte kinderen. 

Harry Potter shop

Officiële productomschrijving

Hallo BABY born®, je bent ineens zo zacht. Dat is ze echt. Voor de eerste keer in haar geschiedenis voelt BABY born® nu ineens veel zachter aan – perfect om mee te knuffelen. Haar lijfje is zachter en soepeler geworden, zodat de levensechte functies (die allemaal werken zonder batterijen) nog makkelijker zijn om mee te spelen. BABY born®‘s armpjes zijn nu nog beweeglijker, waardoor het aan- en uittrekken van haar kleurrijke kleding kinderspel is. BABY born® eet dolgraag haar babyhapje van haar bordje met een lepel, en haar favoriete drankje is water uit haar flesje. Als ze verdrietig is, huilt ze echte poppentranen wanneer je haar zachte bovenlijfje indrukt. Misschien huilt ze omdat ze naar de wc moet? Als je op de nieuwe zachte buikknop drukt, doet het poppetje een plasje. Ze doet zelfs een grote boodschap met de druk op een knop. Het kleine waterratje spettert en spattert dolgraag rond in het bad. Zodra ze zichzelf moe heeft gemaakt, sluit ze haar bruine ogen om te gaan slapen als je haar op haar rug legt – het is helemaal leuk als ze ook nog haar duim in haar mond heeft natuurlijk. De set basisartikelen omvat een roze bodysuit en een mutsje met schattige oortjes.