Love Island – Afl #1 – “Something is coming…”

#LoveIsland - Bestemming... ware liefde!?

Elke dag... op VIER... #LoveIsland

“Something is coming…”, het had een quote kunnen zijn uit Game of Thrones’ laatste seizoen, aflevering 4, maar nee… het is een wederkerige quote van Martin, lovestud uit Love Island.

En wat er precies komt? Wel dat is de vraag want, erg exact wordt dat niet uitgelegd. Niemand die wist dat dit een dagelijks programma ging zijn (jawel, u leest het goed – 6 van de 7, beejbie!). Niemand die wist dat je mensen in en uit het hui… Sorry, villa… kon stemmen. En niemand die wist dat het programma ‘quasi’ live uitgezonden wordt. Eeeeennnnnn…. niemand wist dat er een ochtenderectie geflasht ging worden…. 

Ik was op het premiere-event samen met Syroop. Zie hier onze ‘belevingsvideo’:

Wat is de bedoeling van Love Island?

Tien vrijgezellen, vijf mannen en vijf vrouwen worden op een vliegtuig gezet richting Love Island om daat ‘de ware liefde’ te vinden. Ze moeten koppeltjes vormen, waarom? Nobody knows… en oohja, het zijn geen tien vrijgezellen want halverwege van de eerste aflevering komt er reeds een zesde vrouw op de proppen… ! Elf is oneven, dus… DRAMA !

Er werd ook zeer kort iets aangehaald van stemmen en het beste koppel wint iets, maar… eigenlijk werd hier door de makers geen aandacht aan besteed. Alsook niet aan het feit dat dit programma alle dagen op TV komt en dat het programma een soort reality TV ding is, want… het zendt uit met een vertraging van slechts één dag.

Wat wil zeggen dat de productie niet weet wat er gaat gebeuren, de kandidaten niet weten wat er gaat gebeuren en eigenlijk ook de kijker geen flauw benul heeft waar hij/zij naar aan het kijken is…

De kandidaten

Ik zou echt super hard mijn best kunnen doen en een uitgebreid verslag kunnen schrijven over de verschillende kandidaten, maar ik heb het gevoel dat sommige kandidaten wel eens sneller kunnen verdwijnen dan ik blogs kan typen, dus… ik ga niet eens de moeite doen.

Na de eerste aflevering kan ik al wel zeggen dat de vrouwen niet gecast zijn op het resultaat van hun eindexamen fysica en de mannen waarschijnlijk op de eerste rij stonden toen de potten Isostar 2+1 gratis stonden in den Aldi. (Jealous much?)

Voice-over

Ik heb even wat opzoekwerk gedaan (want hey, I’m a professional!) en ik las dat het succes van de UK versie van Love Island, grotendeels te maken had met de sublieme en uber-comische voice-over. 

That said… Ik denk dat ik al betere Komen Eten, Huizenjagers, Bumba, … voice-overs gehoord heb dan dit. Het premiere-event waren een 70-tal ‘liefhebbers van het lichtere genre’, zoals ikzelf, maar… iedereen zat zwaar fronsend naar elkaar te kijken telkens de man iets ‘uit zijn botten sloeg’. Misschien was het een draft die enkel wij te horen kregen, maar nee hoor, het was de effectieve stem die later op de avond ook de wereld in gestuurd werd. 

Enkele tweets perhaps? 

Het was aflevering één, we geven de man nog een kans. Misschien vinden we hem binnen enkele dagen wel geniaal!? Ik weet zeker dat ‘Den Dempsey’ (die mee schrijft) dit wel rechtgetrokken krijgt! Alleszins, we mogen het hopen!

Conclusie

Ja, uiteraard ga ik nog enkele afleveringen kijken hoe dit evolueert alvorens een levensbeslissing te maken in het verder kijken of niet… Ik kan al amper wachten tot Walter Grootaers er is met zijn Live-show. 

Quote van de aflevering

Na een halve dag in de villa – Aleksandra: “Ik weet niet of er meer in zit. Het is eerder een soort friendzone. Het is écht nog afwegen of hij wel écht op zoek is naar de ware liefde.”

Welke films moet ik gezien hebben voor Avengers: Endgame ?

Avengers: Endgame (#nospoilers)

Wat moet je doen voor je naar Avengers: Endgame gaat kijken!

Toen ik twee weken geleden de uitnodiging voor de premiere van Avengers: Endgame in mijn mailbox zag verschijnen was ik matig enthousiast. Ben ik een Marvel-fan? Joa, ik zie dat wel graag. Ga ik voor een Marvel-film écht schrap zitten? Nee, niet echt… Ben ik volledig mee? Absoluut niet! Tot mijn goede vriend Syroop mij opbelt over de premiere en mij enthousiasmeert om een volledige week te bingen, mij bij te werken en ervoor te zorgen dat ik helemaal up-to-date ben, met het Marvel universum (want ja… dat is een ding blijkbaar).

Ik kan vrij goed bingen, dus… ik ging op onderzoek uit, maar het bleek niet zo simpel om te vinden welke films ik nu juist allemaal moest kijken en al helemaal niet in welke volgorde, want hierover zijn de meningen verdeeld! Ik waagde een gok, koos één van de tientallen volgordes en vloog er meteen in. Ik koos voor de volgorde in thema en tijd en ik geef jullie graag mee hoe ik mij voorbereid heb op Avengers: Endgame. Be prepared… er komen 21 filmtitels op je af! 

#nospoilers !

Welke films moet je gezien hebben voor Avengers: Endgame (en in welke volgorde?)

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger speelt zich af tijdens de 2e wereldoorlog en geeft een mooi beeld op de start van het Marvel Universum. Je leert er Steve Rogers kennen, een wat tengere enthousiasteling, zijn goede vriend Bucky Barnes en er worden links gelegd naar Agent Carter (netflix). De ideale film om je reis mee te beginnen.

Captain Marvel

Het is misschien raar om naar de cinema te moeten om eerst nog Captain Marvel te kijken, maar… doe het toch maar! Backstory van Nick Fury? Hier moet je zijn! De film start in de jaren ’90 en is dus een nostalgie-trip alom… en… ‘t is met Brie Larson. (’nuff said).

Iron Man

Qua klassiekers is Iron Man dé klassieker… officieel de eerste MCU film. Waarom bekijken we hem niet eerst? Omdat hij op deze plaats véél krachtiger is… want… we hebben reeds een mooie intro over de Starks gekregen in The First Avenger! Nadat je daarbij dan nog eens Captain Marvel gezien hebt, zal deze film de drie mooi aan elkaar linken. 

Iron Man 2

Het logische vervolg op Iron Man 2. We duiken dieper in S.H.I.E.L.D. en leren Tony Stark beter en beter kennen. 

The Incredible Hulk

In de tijdslijn gezien loopt deze film in de zelfde periode als Iron Man 2. De post-credits verwijzen ook naar Tony Stark als ‘consultant’ bij S.H.I.E.L.D. Je leert Bruce Banner kennen (toen nog sprekend lijkend op Edward Norton – later Mark Rufallo) en wat er met hem gebeurt als je hem een beetje pissed maakt. In alle eerlijkheid, als je écht een film wil skippen… zou deze mijn keuze zijn. 

Thor

We verplaatsen ons deels naar Asgard, de eerste reis buiten de aarde. Om aan te tonen dat er meer is, dan aarde alleen. Thor, onder de imposante rol van Chris Hemsworth, is de god van de donder die door zijn vader Odin verbannen wordt naar Aarde. Fun. fun. fun. En ohja! Nathalie Portman… ! 

The Avengers

Nu komen we eindelijk op toerental. Na Thor is het logisch om The Avengers te bekijken. Loki, broer van Thor is de ‘bad guy’,  de helden van de voorbije films komen allemaal samen want… de Tesseract (onthouden!) maakt zijn opwachting. Plus het wordt duidelijk dat er buiten planeet aarde een heleboel kwaadaardige wezen rondlopen. 

Thor: The Dark World

De vorige twee films gingen over de intergalactische kant van het Marvel universum, daarom is het logisch om op deze lijn verder te gaan. In de film worden een aantal zeer belangrijke details over universum verteld, bijvoorbeeld de relatie tussen Thor en Loki en er wordt voor de eerste keer gesproken over ‘Infinity Stones’ (onthouden!). De Post-credit trailer linkt deze film zeer mooi aan de volgende

Guardians of the Galaxy

En dit volgende is de immens populaire Guardians of the Galaxy. Star Lord, Gamorra, Rocket, Drax & Groot zijn Interstellaire dieven, de Han Solo’s van Marvel, die in aanraking komen met een Infinity Stone. Je mag stilletjes aan al iets voelen komen met die stenen… 

Guardians of the Galaxy: Vol. 2

Het plot van deze film volgt enkele maanden na de eerste film en is dus een logisch vervolg. Hou er rekening mee dat je het waarschijnlijk niet zal drooghouden… (can’t say I didn’t warn you!)

Iron Man 3

Back to earth… Tony Stark heeft het super moeilijk (lees: Post Traumatisch Stress Disorder) na wat er gebeurd is tijdens The Avengers. Omdat we nu al enkele films weg zijn van aarde, voelt de pijn van Tony veel echter aan en is het begrijpelijker dat hij een hele boel armors gemaakt heeft. 

Captain America:: The Winter Soldier

Laat ons er vanuit gaan dat deze film zich afspeelt op hetzelfde moment als Iron Man 3. Dat zou verklaren waarom Cap Tony niet komt helpen wanneer hij tegen The Mandarin vecht en waarom Iron Man niet bezig is met Hydra. En oe oe oe … enter… The Falcon ! 

Avengers: Age of Ultron

Deze film zal de interstellaire kant beginnen te verbinden met de aardse kant. De Avengers vallen Hydra aan… Tony Stark creëert Ultron (not a good idea) en… ding ding ding… er is een nieuwe Infinity Stone ontdekt! 

Er is ook een soort hallucinatie waarin Thor de toekomst kan zien en… that’s no good! 

Ant-Man

Onmiddellijk na Age of Ultron komt er dan Ant-Man met de vele referenties naar wat er gebeurd is in Sokovia. Er komt ook een leuke scene in met Falcon, die hem daardoor duidelijk naar voor schuift als… mogelijks belangrijker dan we denken. 

Captain America:: Civil War

Na het debacle in Sokovia worden de Avengers aan banden gelegd. De Sokovia Accords moeten er voor zorgen dat wat de Avengers doen gecontroleerd wordt. Cap gaat niet akkoord en team Iron Man staat loodrecht tegenover Team Captain America. Round 1… Fight! 

Oohja We ontmoeten Spider-man… en… Black Panter en… shiiiiiiiiiiiit !!! 

Black Panter

Een week nadat de Avenger ‘gesplit’ zijn komen we in Wakanda terecht. Je ziet misschien niet meteen de link maar… You’ll be surprised! 

Spider-Man:: Homecoming

Your friendly next-door neighbour spider-man. 

Vergeet alles wat je al wist over Spider-man, want nee… het is niet de Toby Maguire versie die we hier te zien krijgen (ander universum, ander verhaal, andere spider-man, zelfde pakje!)

Tony Stark heeft ondertussen duidelijk wat tijd gehad om alles op een rijtje te zetten.

Doctor Strange

Naast het Cosmische en het aardse is er ook de magische tak van het Marvel Universe en Doctor Strange bindt deze takken mooi aan elkaar. Nieuwe Infinity Stone perhaps ? 

En een mooie post-credit link naar mijn persoonlijke Marcel favoriet… Thor: Ragnarok. 

Thor: Ragnarok

Best. Marvel. Movie. Ever!  (persoonlijke mening)

We zijn terug bij Thor die terecht komt op een maffe Jeff Goldblum planeet. Korg & Meek… I love you! Rechtstreekse link naar Infinity Wars in de Post-credits. 

 

Ant-Man and the Wasp

Een moeilijke film om te plaatsen. We zijn weer volledig op aarde en het is gewoon een aangrijpende en grappige film. Grootste deel speelt zich af voor Infinity Wars enkel de Post-credit Scene is hier niet 100% op zijn plaats. Anderzijds… voel je wel dezelfde paniek als Scott Lang natuurlijk, want je hebt geen IDEE wat er gebeurt… 

Avengers: Infinity War

Er is op mijn blog door Espe een review geschreven van Avengers: Infinity war. Als je deze film laatst kijkt… eindig je met een WTF, OMG & WHY gevoel… dat de perfecte aanloop is om te kijken naar Avengers: Endgame. 

 

Avengers: Endgame

Als je echt bovenstaande films allemaal bekeken hebt… hoef ik je niet meer warm te maken voor Avengers: Endgame. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren… wie het zal overleven en wie niet… Of het allemaal maar een boze droom was of niet… en wenen zal je! Nog nooit zag ik een ganse iMax zaal zo meeleven met een film. Thor: Ragnarok, I love you… maar ik neem mijn woorden terug… Best.Marvel.Movie.EVER! 

Baby Born Soft Touch review

Baby Born Soft Touch review

Het was alsof de enige echte Sinterklaas bij ons kwam aankloppen toen er plots een koerier voor de deur stond met een doos van Zapf creation. Speelgoed aankrijgen is altijd leuk en toen ik vol ongeduld de doos opende herinnerde ik mezelf… Ik ben 35, dit gaat niet voor mij zijn! En jammer genoeg… had ik gelijk! Een redelijk realistische pop, Baby Born Soft Touch staarde mij aan… Gelukkig mag ik wel nog meespelen met mijn dochters. 

Stiene vs poppen

Op de doos stond 3+ dus… Stiene was de gelukkige tester. Even een korte schets als het gaat over Stiene en poppen… We hebben in ons huisje véééééééél poppen. De één al echter als de ander, met meer of minder opties, met of zonder geluidjes (which should never happen!). Papjes geven en pampertjes aandoen, het is één van haar favoriete bezigheden. Het zal jullie dan ook niet  verbazen dat Stiene redelijk snel onder de indruk was van alle attributen die bij de Baby Born Soft Touch zaten. Potje, luier, bordje met lepel, portie pap, flesje, tutje en misschien wel het belangrijkste… een vriendschapsarmband voor het kindje en de pop (I kid you not!). 

Potjestraining en tranen

Stiene maakt zich klaar om na de kerstvakantie voor het eerst naar school te gaan en daar hoort dus ook potjestraining bij. Waarom zeg ik dit? Het loopt niet super van een leien dakje en daarom is deze pop wel handig. De pop kan drinken van een papflesje en pipi doen op een potje (of op de grond uiteraard ook, we don’t like that!). Met een kleine druk op de zachte buik van de pop, weent de ze of gaat ze op het potje. Het is zelfs zo dat met het papje dat er bij is, je de pop zelfs een grote boodschap kan laten doen. En dat brengt ons dan ook meteen bij een negatief punt. Er wordt één papje en één pampertje meegeleverd. Je mag eens raden hoe lang deze geleefd hebben… 

Mijn Conclusie

De Baby Born Soft Touch pop kleeft onder de arm van mijn dochter. Ze krijgt elke 10 minuten een papje en zit wel 10 keer per uur op het potje en dat is eigenlijk het enige belangrijke aan deze review. Ok, deze pop is zachter en beter gebouwd dan de andere die wij in onze poppenmand hebben liggen… Ze kan meer dingen en dat zelfs zonder dat er batterijen in moeten, dus dat is mooi meegenomen… En… er wordt mee gespeeld en dat is eigenlijk het enige wat telt! Zeker een aanrader voor onder de kerstboom of met nieuwjaar. Maar… zorg dat je je niet blauw betaald aan papjes en pampertjes want… dat deed je al voor je échte kinderen. 

Harry Potter shop

Officiële productomschrijving

Hallo BABY born®, je bent ineens zo zacht. Dat is ze echt. Voor de eerste keer in haar geschiedenis voelt BABY born® nu ineens veel zachter aan – perfect om mee te knuffelen. Haar lijfje is zachter en soepeler geworden, zodat de levensechte functies (die allemaal werken zonder batterijen) nog makkelijker zijn om mee te spelen. BABY born®‘s armpjes zijn nu nog beweeglijker, waardoor het aan- en uittrekken van haar kleurrijke kleding kinderspel is. BABY born® eet dolgraag haar babyhapje van haar bordje met een lepel, en haar favoriete drankje is water uit haar flesje. Als ze verdrietig is, huilt ze echte poppentranen wanneer je haar zachte bovenlijfje indrukt. Misschien huilt ze omdat ze naar de wc moet? Als je op de nieuwe zachte buikknop drukt, doet het poppetje een plasje. Ze doet zelfs een grote boodschap met de druk op een knop. Het kleine waterratje spettert en spattert dolgraag rond in het bad. Zodra ze zichzelf moe heeft gemaakt, sluit ze haar bruine ogen om te gaan slapen als je haar op haar rug legt – het is helemaal leuk als ze ook nog haar duim in haar mond heeft natuurlijk. De set basisartikelen omvat een roze bodysuit en een mutsje met schattige oortjes. 

Avengers: Infinity War, een duidelijke WOW !

De mensen die mij volgen op sociale media… Ja, ik heb een nieuw huis gekocht en… Ja, daardoor kon ik niet naar de Avant-Premiere van Avengers: Infinity War. Vond ik dat balen? AB-SO-LUUT! Dus moest ik me laten afvaardigen door één van mijn minions. Het duurde exact 43 seconden voor ik een vrijwilliger gevonden had om mij te vervangen. Het ‘slachtoffer’ voor vandaag? Espe! En Espe schreef volgende review voor jullie…

Een nieuwe Marvel film en ja… WOW.

Gewoon. Wow. Deze film heeft mij zo hard omver geblazen, dat het de eerste film óóit is die ik dezelfde week terug ga bekijken in de bioscoop. En aan de blikken te zien van alle anderen die uit de zaal kwamen, ben ik absoluut niet de enige.
Een review schrijven over deze film is verschrikkelijk moeilijk, omdat er weinig over te vertellen valt zonder te spoilen. Maar… here goes… Hij start de seconde nadat Thor: Ragnarok stopte. En dan is het non-stop actie tot 2 uur en 40 minuten later.
Om niet te verward te zijn zou je zeker de laatste nieuwe Thor film. Ik zou zelfs aanraden om alle voorgaande Marvel films te bekijken. Beginnend bij ‘The Incredible Hulk’ tot ‘Black Panther’. Dat zijn 18 films in totaal, een serieuze onderneming dus, maar het is het zeker waard om ten volle te kunnen genieten van Infinity War.
Alle superhelden hebben namelijk al hun eigen character arc gehad in de voorgaande films. Ieder zijn ‘heroes’s journey’ is al voorbij, al hun persoonlijkheden zijn al established in het universum. Avengers: Infinity War verspilt dus geen tijd aan het neerzetten van de personages. De regisseurs gaan er van uit, als je deze film komt bekijken, dat je al weet wie de Avengers zijn.

Thanos

 
Het ene personage dat wel nog tot stand wordt gebracht is Thanos. De grote vijand van deze film, die heeft nog zijn introductie nodig. En dat doen ze in deze film meesterlijk. Niet alleen geven ze hem een zeer goed achtergrondverhaal en motivatie, je betrapt jezelf ook halverwege de film dat je hem snapt. Je begrijpt zijn redenering, hij is niet zomaar evil omdat hij de wereld wil veroveren of iedereen wil doden. Hij heeft zijn eigen logica en je zou hem bijna durven gelijk geven.
Deze film heeft sterke personages als helden en een zéér sterke antagonist. Dat, en nog een hoop sterke acteerprestaties en visual effects, en je hebt de beste Marvel film aller tijden.
 
Meer wil ik eigenlijk niet vertellen, want deze film is een heuse ervaring. Een ervaring die je moet meemaken, niet lezen. #ThanosDemandsYourSilence De emotionele band die je gekweekt hebt met de helden en anti-helden van Marvel komt in deze film tot een climax. Het is een absolute must-see!
 

Maar…

 
…en dit kan een grote MAAR zijn, ik ben een grote fanboy van de franchise. Ik heb alle films gezien, alle trailers ontweken om zo verrast mogelijk te zijn tijdens het kijken. Waarom zou je mij op mijn woord moeten nemen? Wel, de enigste persoon die ik gevonden heb die niet akkoord ging dat deze film fantastisch is, was een meisje die enkel Thor Ragnarok gezien had.
 
Als je de Marvel films gevolgd hebt, dan heb je waarschijnlijk al plannen gemaakt om de film te bekijken. Als je twijfelt of de film de hype wel waard is, veroorzaak dan je eigen hype door een marathon te houden van alle voorgaande films.
Avengers: Infinity War valt samen te vatten in één woord: wow. Gewoon. Wow.

Meer Espe…

 
Willen jullie meer zien van Espe? Dat kan… Je kan hem wekelijks volgen via zijn weekvlogs op zijn Youtube-kanaal of op Twitter

Shopping Queens – Vanaf 10 april op VijfTV.

Mensen die mij kennen weten dat ik een zéér grote Jani-fan ben. ‘t Is een soort van man-crush, #sorrynotsorry, maar ik hou van zijn TV-programma’s… Zo man, zo vrouw… All you need is Jani… om nog maar te zwijgen over Jani gaat! Damn… dat was een ge-wel-dig programma. Het concept van Shopping Queens daarentegen, geen grote fan van. Al dat hautain gedrag van zelfverklaarde fashionista’s, die dan meestal nog eens super arrogant en onvriendelijk zijn en meestal alles in de schoot geworpen kregen… Nee, seizoen één van Shopping Queens kon mij enkel boeien als zijnde uitlach TV. Mah hey… dat is dan weer leuk op Twitter.

Op uitnodiging van VijfTV mocht ik naar de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen gaan kijken. Samen met mijn partner in crime Syroop begaven we ons op glad fashionista ijs. Het bleek al snel dat op de schepen van Leuven na, we de enige mannelijke invitees waren. Op een publiek van toch een mooie 60 man, kort gezegd… we hadden het wel naar onze zin.

Brengt het nieuwe seizoen veel nieuwigheden? Niet écht… een andere setting en er is een zéér mooie rol weggelegd voor Qozmo, de Franse Bulldog van Jani. Topdier, met geweldige ‘expressies’, die mooi gemonteerd zijn op de momenten dat er commentaar gegeven wordt. Ahja, het budget is verkleind naar € 200.

En daar wil ik toch nog eens even op terugkomen, die € 200. Het ligt misschien aan mezelf of aan het mannelijke geslacht, maar met € 200 kunnen wij toch wel verschillende dingen kopen hoor. Maar dat blijkt voor onze kandidates toch een uitdaging te zijn. Als eerste kandidate krijgen we de dochter van één of andere Russische multi-millionair. De villa die ze tentoonstelt is op zijn minst gezegd kitsh-cliché. En nee, het is niet aantrekkelijk als je op je kast 10 paar schoenen van meer dan € 200 hebt staan… ze zijn niet eens mooi!

Waar het programma wel geweldig in is? Het creëren van nieuwe one-liners. Hou je vast aan je louboutins, want de eerste 2 afleveringen worden er wel wat nieuwe tegel-quotes rondom je oren gezwierd.

Populair maken de kandidates zichzelf ook niet… Bond dragen en zeggen dat je dat écht nodig hebt, elkaar een tepelpits onder de gordel geven… Alle registers worden geopend en misschien is dat wel net de reden waarom ik wél ga kijken naar Shopping Queens. Niet voor de fashion, niet voor Jani, die eigenlijk slechts een bijrol speelt… maar wel voor de kandidates die zich keer op keer belachelijk maken. I love it!

Shopping Queens vanaf dinsdag 10 april 2018 op VijfTV. 

Syroop maakte ook een vlog… het deel over ons bezoek vind je hieronder. 

Red Sparrow – Spionage met een erotisch tintje ?

Matthias Schoenaerts is al lang geen onbekende meer in Hollywood, maar toch heb ik nog te weinig van zijn internationale werk gezien. Als hij dan de kans krijgt om samen te werken met ‘s wereld beste betaalde actrice Jennifer Lawrence (jaja, ze doet wel meer dan enkel Katniss Everdeen), dan wil ik dat wel graag zien. Zonder voorkennis is Red Sparrow een spionage film, waarin we uit de trailer mogen geloven dat Jennifer Lawrence een TOP-spionne is, dit geeft toch ietwat een vertekend beeld. 

Wat vanaf moment één opvalt zijn de nogal karikaturale Russisch-Amerikaanse accenten, alsook “Waarom praten Russen onderling Amerikaans tegen elkaar?”. Na een vijftien-tal minuutjes ben je dit wel gewend, maar toch… Het kan als ‘storend’ ervaren worden. 

Wat niet als storend ervaren kan worden is de setting. Alles in deze film draait om sfeer, sfeer en nog eens sfeer. Rusland wordt niet echt uitgebeeld als zijnde een ‘happy’ place en dat is een understatement. Als onze hoofdactrice, een topdanseres aan het befaamde Bolshoi ballet, geblesseerd raakt en hierdoor de steun voor haar zieke moeder dreigt te verliezen, moet ze ten rade gaan bij haar oom Ivan Egorova (Matthias Schoenaerts) die hooggeplaatst is bij de Russische geheime dienst. 

Zo wordt Domenika gedwongen gerekruteerd als Sparrow, beter gezegd spionne met weinig kleren aan. Ze moet hiervoor een zeer specifieke training ondergaan die zeer expliciet in beeld gebracht wordt. Sommige reviews twijfelen of dit nodig is, ik zeg… ja en graag! De soms harde beelden hebben zeker een meerwaarde… Je gaat er soms zelfs ongemakkelijk van op je stoel zitten. Geen film om met je ouders of kinderen te kijken. 

Een donkere spionage film, met meerdere plot-twisten, waarbij je naar buiten wandelt en eigenlijk de film nog eens opnieuw wil bekijken om goed te snappen wat er nu juist exact gebeurd is. En ja, dat ga ik dan ook doen! 

 

 

Gevoel voor Tumor – Nieuw op één vanaf 18/03 – Review van de preview

Eerst en vooral… the blog is back! Na de geboorte van Jule stond het bloggen vrij laag op mijn TODO-lijst, mah hey… hier zijn we weer en er was geen betere post mogelijk om opnieuw te starten. Op donderdag 8/3 werd ik uitgenodigd door één om te komen kijken naar de eerste aflevering van Gevoel voor Tumor. De nieuwe reeks start op zondag 18/03.

De stelling gaat dat iedereen wel iemand in de nabije omgeving kent, die geconfronteerd wordt met een vorm van kanker. Bruut, bot, maar in mijn beleving wel de waarheid. Ik kan zonder al te diep na te denken makkelijk 2 verhalen opnoemen in mijn directe omgeving. Beide liepen goed af, nu ja… wat is goed natuurlijk!?

Mijn enige voorkennis over de reeks was gebaseerd op de informatie op de website van Eén en op de prachtige trailer.

In de nieuwe tragikomische fictiereeks Gevoel voor tumor wordt het leven van Tristan Devriendt (Maarten Nulens), een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plots kanker en wordt zo zelf patiënt.

Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Naast Maarten Nulens spelen ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter mee in deze reeks. Het scenario van Gevoel voor tumor werd gebaseerd op getuigenissen van echte (ex)-kankerpatiënten, om de reeks zo herkenbaar mogelijk te maken. Een reeks die je zowel doet lachen als huilen.

Gevoel voor tumor: vanaf 18 maart elke zondagavond op Eén.

We kunnen eigenlijk onze volledige belevenis van de eerste aflevering herleiden tot die laatste zin: ‘Een reeks die je zowel doet lachen, als huilen.’. Beide emoties kwamen in overvloed aan bod, want… Wat een grappige situaties werden hier naar voor geschoven! Ik huilde al van het lachen tijdens de voorstelling van de vader van Tristan, een commercial voor Tegels Devriendt die alle clichés van regionale reclame aanraakt. Maar ik huilde ook met de getuigenissen van de ‘echte mensen met kanker’ aan het einde van het programma.

Tijdens de premiere werden we toegesproken door Leander Verdievel, de bedenker van de serie. Een agressief Non-Hodgkin NK-T cel lymfoom. In mensentaal: een tumor in de neus. Kanker… Net als zoveel andere mensen kreeg de VRT-medewerker een aantal jaar geleden deze snoeiharde diagnose.

Leander ontdekte doorheen zijn behandeling dat kanker veel meer is dan enkel kommer en kwel. Er is ook een aparte, vreemd genoeg komische, invalshoek die zorgt voor warme, intense momenten tussen mensen. Na zijn herstel besloot Leander dan ook om rond zijn ervaring een fictiereeks te maken, met de humor waar hij zich tijdens zijn ziekte aan optrok, in verwerkt.

Het ganse interview met Leander lees je hier.

Toen hij zelf op zijn 23ste kanker kreeg, werd Leander Verdievel overladen met goedbedoelde cadeaus. Maar geen enkel boek trof de juiste toon. Dus schreef hij het zelf, vanuit zijn eigen ervaringen en die van vele andere kankerpatiënten. Het resultaat: een uniek lees-, doe- en schrijfboek, dat en passant vele taboes rond kanker doorbreekt.

Boek: Gevoel voor tumor’

De setting is het leven van een student geneeskunde die, op zijn minst gezegd, populair is bij het vrouwelijk schoon dat rondloopt in de reeks. Tristan wil neurochirurg worden en moet daarom de aandacht trekken van de McDreamy van de reeks, Dr. Mercier (gespeeld door Luk Wyns). Ook de familie en vrienden van Tristan worden op een mooie manier in beeld gebracht! Stoppende beelden met tekst, pakkende voice-overs, en leuke ‘handy-cam’ beelden. We spreken hier niet over visual effects zoals bij Tabula Rasa, maar wel zeer mooi in beeld gebracht. SMSjes en gemiste oproepen zullen over je scherm vliegen en je krijgt telkens het gevoel dat je ook eens naar je smartphone moet kijken.

Samengevat:

Gaan we kijken naar ‘Gevoel voor tumor’? JA! Al moet ik zeggen dat de concurrentie met De Mol, die Vier op zondag ertegenover plaatst wel een moeilijke zal zijn. Maar in tijden van digiboxen, VRT.nu en uitgesteld kijken, mag dit jullie zeker niet tegenhouden! Lachen en bleiten, onder een dekentje met een warm theetje. Let wel op dat je niet morst tijdens het lachen!

Gevoel voor tumor: vanaf 18 maart elke zondagavond op Eén.