Nintendo Switch

“Gemaakt voor ‘t gemak.” Ow My God! Wat een woordspeling, edoch… gemeend! Het is niet mijn bedoeling om een review met specificaties te maken of een Gamereview van Zelda: Breath of the Wild. Daarvan zijn er al voldoende! En meestal weten die mensen ook wel beter waarover ze schrijven. Ik kan enkel mijn mening geven als gebruiker… als iemand die al lang niet meer op een mobile device (uitgezonderd telefoon) gespeeld heeft.

Challenge van de dag! Een #NintendoSwitch bemachtigen om mee te nemen op reis morgen.

Een bericht gedeeld door Andy Aerts (@andyaerts) op

Om te starten… Ja ik had de Switch één dag voor de launch al! Met dan aan Espe (9 Lives) die mij getipt had over een late-night opening ergens naast de VRT toren. Ik was daar, samen met een 200-tal anderen. We hadden ze overdag gebeld ze we hoefden niet te reserveren… “We hebben er genoeg!”, zeiden ze, de onwetenden der aarde! Ik dénk dat ze het niet verwacht hadden.

Ze hadden hun Mediamarkt filiaal ingebarricadeerd zodanig dat er een 50tal mensen tot achteraan de winkel konnen stappen, om daar hun gereserveerde Nintendo Switch, met game, op te halen. Er waren ook nog enkele toestellen voor de toevallige voorbijganger en enkele games beschikbaar. Ze hadden echter niet verwacht dat er buiten hun 50 gereserveerde nog 150 andere game-junks voor de deur te drummen stond… en als er één ding was, waar al mijn jaren Rock Werchter goed voor waren, dan is het wel drummen in grote menigte.

Menig elleboogwerk werd links en rechts gesmeten zodanig mij op de toren van Nintendo Switches te smijten. Ik pak er snel 2, zodanig dat de kleine freile Espe er ook ééntje had. Het was dan ook zijn tip! Nu… op naar de games… een andere soep blijkbaar. We hoorden ergens in de verte… “Zelda, c’est fini!” roepen. Er rolde al een traantje over onze wangen want… we gingen écht niet 1-2 Switch kopen eh, zot!

Het zou wel eens kunnen zijn dat een man zijn onbewaakte versie van Zelda is kwijtgespeeld en dat we één van de verkopers écht onder de kasten hebben laten zoeken of ze toch niet nog één of andere Zelda verstopt was… Dit temidden de 198 andere mensen… Mah hey, we hebben er allebei één! #hype

Met dank aan @hyper_espe !!! #nintendoswitch

Een bericht gedeeld door Andy Aerts (@andyaerts) op

Fuck de pre-orders! #NintendoSwitch

Een bericht gedeeld door Espe (@hyper_espe) op

We wisten uiteraard al hoe het toestel eruit zag en hoe het speelde. Dit hadden we al getest op het launch event de week ervoor. De blog en beelden hiervan kan je hier vinden. Maar, je eigen toestel speelt toch altijd zoveel beter, niet? Die mooie flashy gekleurde Joy-cons. Dat mooie effen scherm… top ! Het toestel wordt ook ‘volledig’ geleverd. Er zit een mogelijkheid in om het op TV aan te sluiten, de mogelijkheid om een externe controller te maken, kabels, laders, alles… Mooi zo, bedankt Nintendo!

Het installeren van mijn toestel ging super vlot, het enige waar ik lang mee gesukkeld heb is het vinden van mijn wifi-wachtwoord, want GOD DAMN, wie kent er nu ook een 20cijferige code vanbuiten (denk ik elke keer weer, maar verander ze toch niet!). Kleine fout die ik maakte was tijdens het installeren van mijn Zelda spel, dat ik volledig zonder nadenken een kleine 10 seconden, de cartridge tussen mijn lippen had gestoken. Ik kan je zeggen, noot meer ! Wat een vunzige vetzakkerij hebben ze daar aangesmeerd.

Het Zelda scherm… hoe zalig! En nu komen we terug bij de essentie “Gemaakt voor’t gemak!”. Je zet het op en speelt gewoon verder waar je was. Je speelt in de trein, in de bus… je komt thuis, steekt het in je TV-holder (of hoe noem je zoiets) en speelt gewoon verder op je TV. Je moet naar ‘t toilet en speelt letterlijk verder op je gemak. easy as that! Geen laadtijden, geen lag, vastpakken en spelen ! I love it!

Nintendo Switch TV

Het spel is super, maar daar ga ik niet verder op ingaan! Er mochten wel iets meer launchgames geweest zijn, want ik had echt gehoopt om ook Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 2 te kunnen kopen. Dit hebben we gespeeld en had ons superhard overtuigd.

Valt het op dat ik blij ben met mijn Nintendo Switch? Nu nog de tijd vinden om er mee te spelen en niet heel de tijd op ‘t gemak te zitten.

Games algemeen