#LoveIsland - Bestemming... ware liefde!?

Elke dag... op VIER... #LoveIsland

“Something is coming…”, het had een quote kunnen zijn uit Game of Thrones’ laatste seizoen, aflevering 4, maar nee… het is een wederkerige quote van Martin, lovestud uit Love Island.

En wat er precies komt? Wel dat is de vraag want, erg exact wordt dat niet uitgelegd. Niemand die wist dat dit een dagelijks programma ging zijn (jawel, u leest het goed – 6 van de 7, beejbie!). Niemand die wist dat je mensen in en uit het hui… Sorry, villa… kon stemmen. En niemand die wist dat het programma ‘quasi’ live uitgezonden wordt. Eeeeennnnnn…. niemand wist dat er een ochtenderectie geflasht ging worden…. 

Ik was op het premiere-event samen met Syroop. Zie hier onze ‘belevingsvideo’:

Wat is de bedoeling van Love Island?

Tien vrijgezellen, vijf mannen en vijf vrouwen worden op een vliegtuig gezet richting Love Island om daat ‘de ware liefde’ te vinden. Ze moeten koppeltjes vormen, waarom? Nobody knows… en oohja, het zijn geen tien vrijgezellen want halverwege van de eerste aflevering komt er reeds een zesde vrouw op de proppen… ! Elf is oneven, dus… DRAMA !

Er werd ook zeer kort iets aangehaald van stemmen en het beste koppel wint iets, maar… eigenlijk werd hier door de makers geen aandacht aan besteed. Alsook niet aan het feit dat dit programma alle dagen op TV komt en dat het programma een soort reality TV ding is, want… het zendt uit met een vertraging van slechts één dag.

Wat wil zeggen dat de productie niet weet wat er gaat gebeuren, de kandidaten niet weten wat er gaat gebeuren en eigenlijk ook de kijker geen flauw benul heeft waar hij/zij naar aan het kijken is…

De kandidaten

Ik zou echt super hard mijn best kunnen doen en een uitgebreid verslag kunnen schrijven over de verschillende kandidaten, maar ik heb het gevoel dat sommige kandidaten wel eens sneller kunnen verdwijnen dan ik blogs kan typen, dus… ik ga niet eens de moeite doen.

Na de eerste aflevering kan ik al wel zeggen dat de vrouwen niet gecast zijn op het resultaat van hun eindexamen fysica en de mannen waarschijnlijk op de eerste rij stonden toen de potten Isostar 2+1 gratis stonden in den Aldi. (Jealous much?)

Voice-over

Ik heb even wat opzoekwerk gedaan (want hey, I’m a professional!) en ik las dat het succes van de UK versie van Love Island, grotendeels te maken had met de sublieme en uber-comische voice-over. 

That said… Ik denk dat ik al betere Komen Eten, Huizenjagers, Bumba, … voice-overs gehoord heb dan dit. Het premiere-event waren een 70-tal ‘liefhebbers van het lichtere genre’, zoals ikzelf, maar… iedereen zat zwaar fronsend naar elkaar te kijken telkens de man iets ‘uit zijn botten sloeg’. Misschien was het een draft die enkel wij te horen kregen, maar nee hoor, het was de effectieve stem die later op de avond ook de wereld in gestuurd werd. 

Enkele tweets perhaps? 

Het was aflevering één, we geven de man nog een kans. Misschien vinden we hem binnen enkele dagen wel geniaal!? Ik weet zeker dat ‘Den Dempsey’ (die mee schrijft) dit wel rechtgetrokken krijgt! Alleszins, we mogen het hopen!

Conclusie

Ja, uiteraard ga ik nog enkele afleveringen kijken hoe dit evolueert alvorens een levensbeslissing te maken in het verder kijken of niet… Ik kan al amper wachten tot Walter Grootaers er is met zijn Live-show. 

Quote van de aflevering

Na een halve dag in de villa – Aleksandra: “Ik weet niet of er meer in zit. Het is eerder een soort friendzone. Het is écht nog afwegen of hij wel écht op zoek is naar de ware liefde.”