beau sejour banner

Ik heb nog wat reeksen die ik wil uitkijken alvorens ik een ‘review’ over ze schrijf. Niets ‘officieel’ uiteraard, maar… ik geef graag mijn mening, gevraagd of ongevraagd, I don’t care… leer er mee leven! 🙂 Een beetje onverwacht en spontaan kwam ik op de pilootaflevering van Beau Sejour uit. Eigenlijk enkel en alleen omdat we naar de ‘Goede doel’-Editie van Kalmte Kan U Redden aan het kijken waren. Het sloot mooi aan, het stond op en na exact 2 minuten wist ik: “Dit zet ik niet af!”.

Ik ga ervan uit dat ik je wel zal doorhebben dat er een kleine Spoiler Alert vasthangt aan deze review… klein, want… veel weten we niet! Heb je aflevering één nog niet gezien? Zet je opname op, koop ze, download ze, I don’t care maar… Bekijk ze eerst en kom daarna terug, je gaat het je niet beklagen!

Oké, korte omschrijving van de setting. We zitten duidelijk in het oosten van het land, dit horen we duidelijk aan Roel Vanderstukken die zijn Kappels’ (of is het Kappelens’) accent inruilt voor het Limburgs. Persoonlijk ben ik grote fan van dialecten en iedereen mag ze ‘nabootsen’, mij stoort het in dit geval niet! Op Twitter lees ik dat de Limburgers er niet zo hoog mee oplopen en dat het een beetje een persiflage wordt. Zou ik het erg vinden mocht bvb. Freddie De Vadder ineens in het Antwerps proberen acteren, ja… waarschijnlijk wel! In dit geval, Limburgs… couldn’t care less!

De hoofdrolspeelster Kato, gespeeld door Lynn Van Royen, vindt zichzelf terug in één of andere badkuip, klaarblijkelijk dood. Enige puntje van kritiek op de eerste aflevering is haar reactie die ‘nogal gelaten’ overkomt. Ik zou verwachten dat je in totale paniek zou instorten, maar Kato is van het avontuurlijke type en gaat op pad om haar ‘ervaringen’ te delen met de wereld.

Lynn Van Royen

En vanaf deze moment kon je eigenlijk van de éne mindfuck in de andere terecht. Mensen die Kato niet kunnen zien, bvb haar moeder, terwijl haar vader, die duidelijk een pintje teveel op heeft, met haar een uitgebreid gesprek heeft. Ook haar stiefzus en een nogwat onbekende ‘zielsdode’ jongeman, kunnen haar zien. Je hebt constant een ‘what the fuck’ gevoel en… I like it! Het is enkel nog wachten op Bruce Willis om de zaak te komen oplossen (Sixth Sense reference).

We voelen tegen het einde van de eerste aflevering aankomen dat Kato haar eigen ‘moord’ gaat onderzoeken en in de teaser voor volgende week zou het wel eens kunnen zijn dat daar een selecte groep van ‘zieners’ (hoe moet ik ze anders noemen?) bij betrokken zullen worden.

Beau sejour zieners teaser

Maar… waarom kunnen zij haar wel zien? Wat is er gebeurd na de crosstraining? Waarom is het uit tussen Kato en haar vriendje? Wat is hotel Beau Sejour? Wat is de relatie tussen de uitbaadster en de commissaris… Zoveel vragen… en nog zoveel keer slapen voor de volgende aflevering. Productiehuis DeMensen, jullie hebben mij alvast beet!

Wat vonden jullie van deze eerste aflevering van Beau Sejour ?