De Mol header

Het heeft eigenlijk nog lang geduurd eer ik een blogpost maakte over De Mol, toch? Waarom? Wel, het is en blijft een super leuk concept dat in het verleden superleuke televisie bracht. Maar momenteel kan het mij weinig boeien! Mijn vorige zin wil ik even aanpassen naar… kon het mij moeilijk boeien. Want de aflevering van gisteren, maandag 6 maart, was écht wel top! Leuke uitdagingen, leuke conversaties, spanning, … meer van dag aub!

We zijn ongeveer halverwege en het eerste deel kon mij matig boeien. Ik herinner mij nog scenes van de eerste ‘De Mol’, waar Hugo ‘s nacht opstond om dingen te gaan mollen. ‘s Ochtends stonden de nietsvermoedende mede-kandidaten op en BAM, de eliminatie-vrijstelling van een andere kandidaat was gepikt. Dat was nog eens spannend! Nu moeten we het een beetje hebben van deelnemers die verkeerde antwoorden of vragen stellen… (Lees: ‘Ondon’).

Maar gisteren versnelde ‘De Mol’ plots naar 3e vitesse! Een knotsgek spel met GPSen in verschillende talen, met Afrikaanse woordspelletjes en elektrische schokken. De man/vrouw die deze opdracht geschreven heeft… je hoort thuis in een gesticht of verdient de TV-prijs van het jaar! Wat een top-quotes kwamen er ook uit de mond van Davey die tijdens het autorijden met 8 GPS’en in verschillende talen, ook nog eens naar een kwelende Robin moest luisteren. ‘Zé na kallem, Robin!’ & ‘Robin, stopt mé mij af te jagen, dikke zot!’, DAAR wil ik een T-shirt van en niet van ‘Het leven is geen Pony-kamp.’

Zé na kallem Robin !!! #demol

— D4D – Andy (@daddy4dummies) March 6, 2017

Toen kwamen de familie-leden op de proppen en nadat deze in een totaal overbodig spel een rookbom over zicht kregen werden ze gedropt in een Real-life versie van The Hunger Games. Ik hoef je niet te vertellen dat ik dan effe op het puntje van mijn stoel ga zitten. Ik wil meedoen aan dat spel! Maar de antii-climax kwam er dat Hans niet doorhad wat hij eigenlijk moest doen en dat het voor iedereen, behalve Davey, die surplus ook nog eens zijn bevallige vriendin mocht afknallen, ook nog een vrijstelling kreeg.

De man van Annelies is geraakt ‘Loser GVD!’ #demol. Ik heb ineens een flashback naar de vader van Leen uit #onseerstehuis

— D4D – Andy (@daddy4dummies) March 6, 2017

Wie zijn mijn verdachten? Ja, ik speel mee met de Mol-app en ik zet ook wekelijks mijn punten in. De eerste keren heb ik voluit voor Annelies gegokt, ik zou zo graag hebben dat het Annelies is. Anderzijds, ze speelt het niet echt subtiel dan! Annelies doet niets, Annelies vergeet haar bril, Annelies doet niets, … Mocht dit mollenwerk zijn, zouden er waarschijnlijk geen afvallers zijn. Dan kwam er op Twitter het berichtje van het woordspel waar duidelijk te lezen staat ‘Eline is de mol.’, het zou kunnen! Ik twijfel, want… Davey maakt zichzelf ook verschrikkelijk verdacht. De anderen staan voor mij buiten verdenking!

Ik hoop dat de afleveringen nu hetzelfde tempo aanhouden… Zodanig dat er toch wat spanning komt en… dat de mol eens iets doet waar wat lef voor nodig is. Aub!

Wie verdenken jullie?

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

DE MOL: BORDSPEL

Speel nu zelf: Wie is De Mol! Speciale editie voor Vlaanderen met vragen toegespitst op Belgie.

In dit avontuurlijke spel krijgen jij en je medespelers de opdracht een geheim op te lossen. Alleen door goed samen te werken en elkaar te vertrouwen kun je hier in slagen. Dat lukt niet zomaar, want één van jullie is de Mol en die probeert het spel te saboteren. Als de Mol daarin slaagt, dan is het spel verloren. Los het geheim op en ontmasker de Mol voor het te laat is. Nodig zijn: inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht en bovenal mensenkennis. De vraag blijft: Wie is De Mol? Ga de uitdaging aan en speel het nu zelf.