De nieuwste telg van de Pirates of the Caribbean-franchise… Nieuwe acteurs, nieuwe directors, een nieuw begin? Of toch verder gebouwd op het succesverhaal?

Eerst en vooral, een uitnodiging om deze film te bekijken in Kinépolis Brussel met iMax, sla je niet zomaar af. Dat is een tip dat ik iedereen kan meegeven. Het geeft je een totaal nieuwe beleving qua cinéma-bezoek. Hun catchphrase is niet voor niets #beleeffilmintenser ! Want WAUW, dit heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. Het was een ietwat ‘kleine’ filmzaal, maar hoog, met een gigantisch scherm en 3D brilllen. Meestal kruipt de cringe dan reeds via mijn nek omhoog, want… 3D… ik ben niet de grootste fan! Mah hey, zo vlijmscherm heb je het nog NOOIT gezien! Trust me.

De film zelf is zeer ludiek, met de gekende Pirates-humor. Soms voelt het ook aan als een échte actiefilm met achtervolgingsscenes, vechtscenes enzoverder. Elke keer er een kanonschot gelost wordt daver je bijna van je stoel in de iMax zaal. TOP! Maar toch komt er dan iets in het verhaal naar boven, wat mij recent veel opvalt… Mijn laatste cinéma bezoeken waren: Fast & Furious 8 & Guardians of the Galaxy en zowel in deze films als in de nieuwste Pirates telg is het thema ‘Familie’ zéér aanwezig. Ik kan het enkel toejuichen!

Ja, er zijn ook een aantal links naar de oudere films en ja, Orlando Bloom speelt terug mee. Verwacht echter niet te veel screen-time van hem though, al is er een mooie reference op het einde waarbij de ganse zaal toch even naar adem hapte!

Er komt nog een vervolg, maar… dat is geen verrassing! Zolang het blijft werken, blijven maken! Het is een aangename Saga, die verder uitgebouwd wordt met oude vertrouwde gezichten en nieuwe acteurs.