The Band Logo

Vorige week zapte ik per ongeluk op vrijdagavond naar VTM. Ik dacht dat ik naar één of ander flashback/throwback programma aan het kijken was van K3 zoekt K3, tot mijn oog er op viel dat de kandidate er wel heel mannelijk uit zag. Mijn interesse was gewekt… Maar waar was Gertje dan? Dit moet toch iets van Studio 100 zijn? Het decor is hetzelfde, het idiote format is hetzelfde, de jury is het… nee, dat zijn er andere! Wat is dit?

Waarom zouden we een boysband willen? Zitten we in de jaren ’90 ? Of spreken we over een échte band? Zoals in Rockband? Waarom is de publieksjury dan opgedeeld in Kinderen, Jongens & Meisjes (What’s the bloody difference!?) en ouders ? Ik zie het nut niet… zoeken we een Band voor VTM Kazoom? Help mij uit mijn verwarring!

En die Jury… Ik zie Min Hee Berrevoets, aangenaam om naar te kijken, goed voor een dansprogramma of een programma waarin je een hoofdtelefoon moet opzetten en wat moet roepen naar elkaar… zit ze daarom in de jury van The Band? Ik zie ‘Slongs die van ons’, ah, ‘t is zoals The Voice Kids dan? Ik zie Kris Wouters… Whut? Why? En dan zie ik… ehm… een jonge man wiens commentaar verdomd goed is ten opzichte van de anderen. Het bleek achteraf om Nielson te gaan. Bekend van de zomerhit ‘Sexy als ik dans’ en… euhm… effe denken… Nee, dat moet het zowat zijn denk ik.

 

The Band Jury

 

De kandidaten zijn divers, Nederlands en Vlaams, dik of dun, oud of jong, maar het valt me op dat de meeste een ietwat overdreven ‘flair’ hebben. toch een boysband dus? Ze zingen allemaal nummers in het Nederlands, want dat hoort zo in dit programma. Ik heb het gevoel dat vandaag in de laatste aflevering Steve Tielens nog gaat meedoen, want dat is zowat de sfeer die er rondhangt. Het lijkt ook alsof ze liedjes moeten zingen die op één verzamel-CD staan van 18 nummers. Weinig variatie, 10 keer sexy als ik dans… Marco Borsato en al meermaals Arme Joe! Arme Joe begod… alsof dat een nummer is waar de doordeweekse Nederlandse jongere naar luistert!?

Ik snap het niet! Maar… ik kijk het wel. Want… verwarrende programma’s leveren leuke tweets op! En… daar gaan we voor vandaag. Ik heb gehoord dat het de laatste audities zijn. Komen er daarna ook bootcamps? Ik kijk al uit naar de moment dat Kristel uit haar krammen zal schieten omdat er één van de kandidaten de DVD’s van de K3 musicals niet gezien heeft!

Ed Sheeran