Het nieuwe TV-seizoen zit er aan te komen en als TV-veslaafde is dit voor mij altijd een topmoment om even te overlopen wat er wanneer op TV is en welke mijn voorkeur dragen, zodanig dat ik voluit kan Twitteren over wat er allemaal gebeurt… Want goddamn… hoeveel leuke programma’s starten er weer? We starten eigenlijk al vanavond:

Zondag 29/1:

Reizen Waes: (één – 20u30) Er was een tijd dat Tom Waes zowat op elke post tegelijker tijd te zien was. Het was weer even stil rondom de allesdurver en we weten nu waarom… hij was ‘op reis’. De eerste aflevering start in Sierra Leone. Ik weet er niets van, maar kijk er al ongelofelijk naar uit! Alles wat Tom Waes aanraakt verandert in goud, dus… ook deze reeks kan niet slecht zijn! Ik hoop wel dat alles écht is. Pfff… dat zou een teleurstelling zijn anders.

#reizenwaes

Nieuwe TV-seizoen Reizen waes

Beau Séjour: (één – 21u20) Dat ik één van de grootste Beau Séjour fans, lijkt me ondertussen al wel duidelijk. De blogpost die ik schreef nadat de eerste aflevering op antenne kwam is één van men meeste gelezen artikels. Deze serie blijft nog een 5-tal weken lopen en ik zal het missen als het gedaan is. Al wil ik wel snel meer weten over WTF er aan de hand is !!! Twee weken geleden heeft de pa van Kato ne polaroid-foto getrokken en… het kan NIET dat dien nog niet ‘ontwikkeld’ is.

#beausejour


Maandag:

Op maandag lopen er een aantal leuke programma’s tegelijkertijd.

Ons eerste huis: (Vier – 20u35) Ik vrees dat mijn vrouw eerst deze laatste aflevering wil zien, want… we kijken en ergeren ons nu al weken aan de ‘competitiviteit’ en het onsympathieke gedrag dat de families naar voren brengen ten opzichte van mekaars werk. Dit programma zou een trendsetter kunnen zijn door te eindigen als volgt: “Jullie zijn allemaal verschrikkelijk onsympathieke mensen, die goed werk van een ander niet kunnen appreciëren. Jullie gebruiken argumenten zoals ‘niet zelf gedaan’, terwijl je het grootste deel van de tijd gewoon aan’t zagen en zeveren bent en op de achtergrond de Polen de keuken ziet installeren. Daarom hebben wij, als productie-bureau van het programma, beslist om de € 150.000 te schenken aan een goed doel, ten voordele van verdraagzaamheid. We hopen jullie nooit nog op TV terug te zien. Dank je!”. Het zou jammer zijn om de families niet allemaal te zien verliezen!

#onseerstehuis

Blind Getrouwd: (VTM – 20u35) Dit zou mijn voorkeur dragen om naar te kijken. Gewoon omdat het zo’n gek concept is! En de mensen die er aan meedoen, moeten toch op de één of de andere manier te weinig liefde gekregen hebben als baby. Want als je écht denkt dat het gezond is om op deze manier met elkaar het huwelijksbootje in te stappen, lijk je mij rijp om ergens vastgebonden te worden en een korte kuur elektroshocks in ontvangst te nemen. Misschien moeten we daar een vervolgprogramma van maken… Ik contacteer even VTM.

#blindgetrouwd

Nieuwe TV-seizoen blind getrouwd

Spoed 24/7: (één – 20u40) Een programma dat ik telkens opneem (als 3e keus) en opzet als er tijdens het eten niets anders is. Zo’n beetje een back-up. Goed gemaakt, niet écht super beklijvend en kon beter. Maar… je moet ergens naar kijken als je TV-verslaafd bent.

#spoed247

Amigo’s: (VTM – 21u40) In alle eerlijkheid heb ik enkel de eerste aflevering gezien en deze vond ik betrekkelijk amusing. De tweede staat nog steeds op mij te wachten. Hopelijk kan ik mezelf overtuigen ernaar te kijken. Anders gaat deze reeks een stille dood sterven in mijn watchlist en voor eeuwig de put der vergetelheid indonderen.

#amigos


Dinsdag:

Mijn pop-up-restaurant 2017: (VTM – 20u35) Twitterhemel op dinsdag en donderdagavond. Ik herinner mij nog dat er vorig jaar vanalles mis was met de eindstemming ‘door het publiek’ en dat ik echt letterlijk met vanalles gesmeten heb thuis uit woede en onrecht. Als ik hieraan terugdenk dan begint het alweer te borrelen en wil ik graag iets naar het hoofd van Evi Hansen smijten… een keukenhanddoek ofzo, dat ze de’n afwas kan gaan doen… !

#mijnpopup

Nieuwe TV-seizoen mijn popup

De Klas: (één – 20u40) Het concept van dit programma zal me pas duidelijk worden als ik de eerste aflevering gezien heb. Wat ik verwacht is dat een aantal zelfverklaarde BVs voor een klas gezet worden, om er ‘les’ te geven over één of ander onderwerp om aan te tonen hoe moeilijk het onderwijs is. Mocht ik verkeerd zijn, laat het mij zeker weten want, als ik correct ben, dan wordt het naar mijn mening… niets! De ‘leerlingen’ weten dat ze gefilmd worden en zullen uiteraard nooit op een normale manier reageren op een Danira Bouhkriss die praat over de liefde, toch? Anderzijds heb ik gezien dat de gasten wel aangename mensen zijn om naar te kijken, dus… ik geef het een kans. Verbaas mij!

#deklas

De Recherche: (Vier – 20u35) Het zijn heruitzendingen. God weet waarom ze dit opnieuw uitzenden als er al veel betere series van dit genre gemaakt zijn! Een nieuwe reeks hiervan graag. Ik klasseer het naast Spoed 24/7, maar dan misschien als 4e back-up… Als Telenet niet meer werkt… en er echt niets op RAI-UNO of Al Jazeehra is en we terug moeten overstappen op van die antennetjes.

#derecherche


Woensdag:

Temptation Island: (Vijf – 20u35) BOEM! En dan nog met een dubbelaflevering als kick-off. BOEM BOEM !! Waarschijnlijk is boem boem ook het onderwerp van alle afleveringen van deze epische reeks. Het lijkt alsof ze gemaakt is voor Twitter. Dat ze nog steeds koppels vinden die hieraan willen meedoen, blijf ik toch ook straf vinden. Noem mij één kandidaat die nog serieus genomen wordt na Temptation Island (en serieus genomen mag je gerust als een woordspeling opvatten). Uitlach-TV van de bovenste plank, met one-liners waar jaarlijks duizenden T-shirts van gedrukt worden. (‘kijken-kijken’, ‘Jill krijgt alles wat ze wil’, ‘Ik ben er om het hartje te breken’, … etc …).

#temptationisland

Nieuwe TV-seizoen temptation island


Donderdag:

Mijn pop-uprestuarant 2017: Zie dinsdag


En dan hebben we volgende week nog enkele nieuwe programma’s die opstarten.

Maandag 6/2:

De Mol: (Vier – 20u35) Heeft iedereen zijn boekje reeds klaar om notities te nemen? (Doe er eigenlijk iemand dit?) Het grootste speurspektakel trekt dit jaar naar Zuid-Afrika, dat weten we al door een Afrikaanse intro-reclamespot die vorige week gelanceerd werd. Zou het dit jaar weer Gilles zijn?

#demol

Nieuwe TV-seizoen de mol


Dinsdag 7/2:

The Sky is the Limit: (Vier – 20u35) Zag ik daar nu net NIEUWE mensen in ‘The Sky is the Limit’ ? Echt? Hebben ze er zo NOG gevonden? Ik ben alleszins klaar voor een potje wereldvreemdheid. Al willen we misschien stiekem er toch allemaal wel toe behoren. Stiekem dan…

#theskyisthelimit

Nieuwe TV-seizoen the sky is the limit


Woensdag 8/2:

Astrid: (Vijf – 20u35) Whut? Een programma over Astrid Bryan (of hoe heet die tegenwoordig)? Is dit een nieuw programma of een re-run? Zat er IEMAND te wachten op een programma over Astrid? Echt? Tell me more… !

#astrid

Gouden Schoen: (VTM – 21u15) Het voetbal evenement van het jaar dat jaarlijks minder en minder kijkers heeft, al zijn cachet verloren heeft en zijn tijd moet steken in ‘de gouden pump’ en andere fratsen. Enige hoogtepunt lijkt me dat er een vrouwelijke Gouden Schoen zal worden uitgereikt. Eindelijk !

#goudenschoen

Donderdag 9/2:

Hotel Römantiek: (Vier – 20u35) Een programma waar ik naar uitkijk. Omdat het idee écht top is, al heb ik een beetje bank dat Sven De Leijer en Otto-Jan Ham er uitlach TV van gaan maken. Het zou zo schoon kunnen zijn, mocht dit een echt programma zijn en daar hoop ik ook echt op. Temptation Island voor Bompi’s, daar komt pekestoemp van!

#hotelromantiek

Nieuwe TV-seizoen hotel romantiek

Chaussee D’amour: (Vier – 21u35) Een zoveelste serie die ik zal opnemen om nooit te bekijken, vrees ik. Of ik moest pots getroffen worden door één of andere tropische ziekte waardoor ik niet uit mijn zetel kan komen en ik wel moet.

#chausseedamour