Wekenlang werden we door VTM geteased met ‘De uitverkorenen’… een mysterieus programma waar we eigenlijk niets over wisten. Geruchten staken de kop op… heeft VTM een nieuw programma gemaakt dat kan tippen aan ‘de mol’ ? Of heeft het een antwoord op “Sorry voor alles”?. Woensdag 4 mei wisten we het antwoord!

De spanningsboog stond gespannen… de TV-tweeps zaten volledig gehyped te wachten… de intro begon… en het was exact op DIT moment dat de volledige hype van het programma voorbij was.

de uitverkorenen gif

Twitter ontplofte! And not in a good way… wat een (sorry voor de belachelijke woordspeling) ‘ontgoocheling’! Een goochel-programma, met Vlaanderens bekendste wattestaafje, Nicolas. Nu ja, bekend… (Hier kom ik op het einde nog op terug!).

We kregen via een lang uitgesponnen voice-over te horen dat een aantal mensen uitgenodigd werden voor een ‘interview’. Ze wisten hier niets van af, want Nicolas had hen een uitnodiging toegestoken! Een soort pick-pocketten, maar dan andersom! De productie wou ons nog even doen geloven dat het even fout liep, door een man in een marcelleke achter (een slecht vermomde) Nicolas aan te doen lopen en in het mooi algemeen Nederlands aan te spreken.

Er werden at random (Yeah right!) 10 uitverkorenen gekozen, zij zouden iets gaan meemaken! Ho-hoooooo, wat een spanning. Er werd geen woord uitleg gegeven over wie, hoe of waarom en voor we het wisten was Nicolas een kaart-trucje aan het doen met een aantal studenten. Mocht je even niet snappen waarom dat in het programma zat, wel… ik weet het ook niet!

2 uitverkorenen werden een ganse aflevering gevolgd… Het begon bij Alexine, die blijkbaar een koopverslaving heeft die ze blijkbaar uit, élke werkdag, voor ze effectief geld verdiend heeft op het werk. 3 camera’s werden opgesteld met medeweten van de zaakvoerder en voor we het wisten had Alexine luidop (ja, want dat doen we toch allemaal als we alleen aan onze bureau zitten!) een zwarte jumpsuit besteld op Zalando (product placement, well done). Daarna kregen we enkele staaltjes van monteer-werk waar een aantal Youtubers zich al wel eens aan durven wagen, want plots stak Nicolas een Zalando doos (MET zwarte jump-suit) door het achterste autoraam van een ‘gesloten’ wagen.

Het gaf allemaal een beetje een gevoel van Dynamo van den Aldi meets Sorry voor alles, maar dan niet grappig!

In het tweede deel kregen we een aantal slechte acteerprestaties en toen werd het mij allemaal duidelijk:

IK HEB HET DOOR !!! #DeUitverkorenen is zoals #debuurtpolitie !!!!!!!!!!!!!!! @vtm

— D4D – Andy (@daddy4dummies) May 3, 2017

Ik kan mij niet voorstellen dat er iemand gelooft dat dit een écht programma is. Dus hopen we met z’n allen snel dat er een écht leuke show op woensdag op TV komt, want… nee… dit kijken we niet nogmaals.

Leuke voetnoot, op het einde maakt Nicolas zichzelf bekend aan ‘de uitverkorenen’, maar… ze lijken hem niet te herkennen. Dat is een leuk moment! Het leukste moment eigenlijk, want je verwacht eigenlijk dat er een pointe komt, maar… nee, die komt er niet! Het waren gewoon een aantal goocheltrucs afgewisseld met slecht acteer werk een super trage slepende voice-over en slechte montages.

Nicolas, ik nodig je bij deze uit om een Zalando doos door mijn gesloten achterraam te komen steken. Pas dan zal ik onder de indruk zijn en als boetedoening zal ik dan met veel plezier een ganse dag in het zwarte jump-suit rondlopen.

Doei!

Moederdag