Beau Séjour

Mijn vorige post over Beau Séjour is nog steeds de meest gelezen blogpost op mijn blog. Om één of andere reden wordt deze post nog dagelijks gelezen, zowel hier als op de blog van mensroom.be, waarvoor ongelofelijke dank. Het was één van mijn eerste, zoniet dé eerste TV-review die ik schreef en het zou daarom nogal gek zijn om na 9 van de 10 afleveringen, net voor de laatste aflevering, niet even een korte update te schrijven.

Ondertussen is Beau Séjour ook al verkocht aan verschillende landen en om nog maar te zwijgen aan Netflix. Dan weet je dat je naar goud aan het kijken bent…

“Dit zet ik niet af!”, was de zin die eigenlijk mijn ganse blogpost kleurde. Wekelijks zat ik op zondagavond aan de buis gekluisterd tijdens de plottwisten en Limburgse woordspelingen. Over het Limburgs is de storm al gaan liggen, oef! Persoonlijk stel ik mij zelf nog wel de vraag waar je het samenraapsel van verschillende dialecten in Belgie kan vinden, maar dat is écht bijzaak.

Voor iedereen die nog niet doorhad wat er nu gaat gebeuren zal ik het even vetgedrukt zetten: #spoileralert We hebben de laatste weken al veel verdachten gehad. Zou Charlie er iets mee te maken hebben? Damn, die Alexander is écht ‘nen eikel’ dien zit er sowieso voor iets tussen, het waren uiteraard weer Hollanders die het gedaan hadden, zou er iets misgelopen zijn met de drugshandel en waren het de neefjes van Ines… Tot vorige week ineens Charlie besliste om ‘ne mental breakdown’ te krijgen en alles op te biechten… of toch niet?

Terwijl Charlie alles gedetailleerd aan de politie uitlegt wat er gebeurd is, voelt onze Duitstalige rechercheur nattigheid. De eerste keer in de reeks dat we het voor haar opnemen denk ik, want… damn, zo heel goed geacteerd was dat niet hé, de voorbije weken. Mah kom, bijzaak! Kato is haar boekje kwijt en waarschijnlijk haalt Charlie al zijn inspiratie daaruit. Maar, waarom hij dit dan allemaal opbiecht? Geen enkel idee!

Beau sejour charlie

Gelieve even diep adem te halen en onderstaande alinea in versnel tempo te lezen! Ik schakel een versnelling horen en ga even voluit!

En dan is Ines opeens zwanger van Luk. Vindt de ietwat minderbegaafde broer van Sofia een pak geld onder een nogal opvallende verhoging, met een opvallen losliggende plank op de zolder. Blijkt Reinhilde Decleir een soort drugsbaron te zijn. Beginnen we allemaal te gaan hopen dat Alexander het oplost. Is Mr White den Bakkie en denken we dat dien de dode Kato levend begraven heeft (denkt over deze zin maar eens 2 keer na!). Om nog maar te zwijgen over wat dat elke aflevering is met die f*cking paarden die Kato kunnen zien !!! En als den Bakkie alles gedaan zou hebben en Kato zou neergeslagen hebben, hoe komt het dan dat hij haar niet zag in de eerste afleveringen? Of moet ik die even terug gaan bekijken? 

Ok, je mag weer ademen, ik ga hieronder een punt maken… en dat kan het best in de gewone snelheid. 

En DAT, mijn liefste kijkbuiskindertjes, gaat nu net de bedoeling zijn! Volgende week, nadat alles is uitgekomen… ga je de ganse serie opnieuw willen bekijken! Omdat je dan pas snapt wat er écht gebeurd is. Ik heb in mijn vorige blogpost ook een Sixt Sense reference gemaakt, wel… als je die film opnieuw bekijkt, dan zie je zoveel meer als je de ‘clou’ weet.

Het is nog 6 keer slapen vooraleer we antwoorden krijgen op onze vragen. Het is te lang, maar we moeten er mee leven! Als er vragen onbeantwoord blijven, ga ik boos zijn. Maar, het zou mij verbazen.

De DVD-box van Beau Séjour verschijnt ook maandag 06/03 na de laatste aflevering. Koop die handel !

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. WoW mindfuck! Haha ik ga ze sowieso opnieuw bekijken, want wat was me dat gisteren zeg! Dat van Bakkie zag ik helemaal niet aankomen en die kleine Cyril zijn rol is me ook nog niet helemaal duidelijk.

    1. Absoluut! Zeker doen… Gisteren was echt een zalige aflevering 🙂 Jammer dat het bijna gedaan is…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *