Mijn eerste √©chte #teamdad blog… en dan nog over babyvoeding. Het voelt alsof het weinige mannelijke dat ik in me heb, volledig uit m’n lijf gerukt wordt, mah hey…. Ik ben een trotse vader van een top-baby dus… hier komt ie!

Onze baby, Stiene, werd vorige week 6 maanden oud! Dat ging echt ongelofelijk snel… Onze platte slapende baby is veranderd in een rechtopzittende, rollende tank, die kirrend achter onze kat, Confiture, gaat.

Stiene heeft de eerste maanden van haar leven borstvoeding gekregen, tot mijn vrouw opnieuw moest gaan werken. Dan zijn we op aanraden van onze kinderarts overgestapt op NanPro 1 Zuigelingenmelk. De eerste maanden 90 ml, 120 ml, 150ml tot dat ze op het einde de volle 180 ml naar binnen speelde. Dit verliep telkens zeer vlot op een vast schema: 7u30 – 11u00 – 15u00 – 18u30 – 22u30. Waarna wij zeer dankbaar waren dat onze nachtrust ongestoord kon verlopen tot onze lieve wekker ons wakker maakte omstreeks 7uur.

Daarna kwamen de patatjes (als je graag wil weten hoe dit de eerste keer verliep, zie filmpje hieronder) en de fruitpap. Allemaal in een vlot ritme.

Na ons laatste bezoek bij Kind & Gezin, zei de mevrouw dat het tijd was om over te stappen naar opvolgmelk nummer 2. Dus ik trots, naar de winkel want mijn kleine munchkin was al supergroot en mocht al Nan Pro 2 Opvolgmelk krijgen. Aangezien ik zelf het gevoel had dat ze met de pap nummer 1 niet echt meer toekwam met 180 ml, verhoogden we de hoeveelheid. 210 ml pap nummer 2, daar zal ze wel hard mee groeien.

Hier zat er dus een klein misverstand van mijnentwege blijkbaar. Je zou denken, pap nummer 2 is een zwaardere pap die mijn kleine drol sterker maakt! Maar in weze is deze pap lichter dan de zuigelingenmelk. Lichter en dus ook minder voedzaam. Resultaat: Onze kleine patat heeft momenteel honger op de zotste uren! Gedaan met doorslapen, om 4u30-5u gaan de sirenes aan en moet er pap vloeien. Dit brengt met zich mee dat ze om 8u reeds terug honger heeft en we nooit toekomen met de vooropgestelde 5 maaltijden per dag.

Dat was toch even schrikken en puzzelen! Maar gelukkig was dit van korte duur. We zijn nu een week later en… hoera! Ook vandaag werden we wakker van sirenes, maar toen we op de klok keken was het 8u. Wat een topbaby! We hopen dat onze tijger gewoon een korte aanpassingsperiode nodig had voor deze nieuwe voeding en dat we vanaf nu weer gewoon zeker zijn van de nachtrust. De nachtrust waar we zo blij mee zijn !

Stiene kerstboom

Winkellijst: