Ben ik nog een Youtuber? Dat is een vraag die vele mensen zouden kunnen stellen. Ik kan jullie er jammer genoeg ook geen antwoord op geven, want… de kogel is nog niet door de kerk. Momenteel laat het eerste filmpje van van 2017 nog wat op zich wachten. Ik ga er van uit dat die er wel zal komen… ooit… Misschien… denk ik… Maar, het is logisch dat ik wel de Vlaamse Youtube-scene een beetje blijf volgen en nee, dan heb ik het niet over de online drama’s. Daarom heb ik voor jullie mijn Top 5 Vlaamse Youtubers van 2016 opgelijst, zoals dat hoort aan het einde van een jaar. Ready? Let’s go!

#5 – Espe – 600+ subs

Top 5 Vlaamse Youtubers van 2016 - Espe speelt met zichzelf

Met 600+ subs is Espe de “kleinste” Youtuber van mijn top 5. Wat Espe doet is anders, de naam van zijn kanaal zegt al veel, Espe speelt… met zichzelf. Meestal ietwat nostalgische games, op oude consoles… het zou mij niet verbazen mocht hij zijn video’s monteren op VHS-cassettes om ze daarna digitaal op Youtube op te laden. De roodharige man is grappig, gevat en zowel de hijzelf als het onderwerp is aangenaam om volgen.

#4 – Jef – 1500 subs

Top 5 Vlaamse Youtubers van 2016 - Jefvandenbosch

Laat ons eerlijk zijn, niemand heeft meer testosteron dan Jef. Dat spat niet alleen van je scherm, maar ook door je boxen. Jef heeft ‘een mening’ en of je het er nu mee eens bent of niet, Jef overtuigt je wel! Zijn rants zijn van epische proporties en om zijn propere woorden of vrouwvriendelijkheid moet je er niet naar kijken. Maar damn, de man kan ‘de mening van het plebs’ wel mooi vormgeven. Mochten we een censuurbiep gebruiken, je zou niet veel meer overhouden denk ik. Wat een man…

#3 – Up2D8 – 23000+ subs

Top 5 Vlaamse Youtubers van 2016 - Samir Korbi Up2D8

Qua aantal volgers speelt Samir in een totaal andere divisie met meer dan 20.000 subs. Dat moet wel een reden hebben! Visueel zijn zijn video’s pareltjes. De gifs, geluidjes, swooshes, enzoverder vliegen je rond de oren, terwijl je eigenlijk ook nog wat ‘nuttige’ informatie meekrijgt over alle nutteloze berichten die het internet met zich meebrengen. Dit youtube-kanaal heeft meer weg van een TV-programma, hierdoor kruipt er ook super veel werk in één aflevering. We wachten in spanning op de start van het nieuwe seizoen.

#2 – Syroop – 2900+ subs

Top 5 Vlaamse Youtubers van 2016 - Syroop

Oké oké, iedereen weet dat Syroop één van mijn vrienden is en dat ik elke gelegenheid om van zijn fame een graantje mee te pikken ten volle benut, mah hey… Dat is niet de reden waarom ik hem in deze lijst zet en dat weten jullie ook. Noem mij één Youtuber die elke video even kwaliteitsvol maakt, zulke goeie montages maakt en super betrokken is bij zijn community. Ik hoor je nadenken en nee, je vindt er geen. (Crostplay zou in de buurt komen, maar jammr, hij maakt geen video’s!) Daarom op een welverdiende 2e plaats… Syroop!

#1 – Dempsey Hendrickx – 700 subs

Top 5 Vlaamse Youtubers van 2016 - Den Dempsey Hendrickx

En op de absolute nummer 1, qua humor en originaliteit met mijlen ver voorsprong, den Dempsey. De Vlaamse Adrian Bliss die een soort awkward vlogstijl heeft. Ge zult nooit écht het idee hebben dat het echt is, maar… daardoor wordt het wel echt. Ik begrijp de onozelheid en de paradox in mijn vorige zin, maar dat is het gevoel dat je na elke vlog van Dempsey zal hebben! Het is telkens uitkijken naar nieuwe afleveringen en het is dan ook volledig onlogisch dat deze man maar 700 abonnees heeft. Doe er iets aan!!!


Volg deze mensen zeker op hun Youtube-kanaal, maar ook op hun andere sociale media! Ik zou ook zeggen, je kan ook mij volgen op mijn Youtube kanaal, misschien er wel nog eens een video op. Met het maken van dit overzicht, lijkt het alsof ik ineens zin heb gekregen om iets te maken. Dus wie weet…

Daddy4DUmmies YOUTUBE

Ben jij zelf ook een Youtuber en wil jij misschien graag in mijn lijstje voor 2017 komen? Post hieronder je kanaal in de comments, dan bekijk ik het en als het me bevalt abonneer ik zeker! Wie weet zie je jezelf hier volgend jaar opnieuw?

Center Parcs Krokusvakantie