Zoals jullie allemaal wel weten ben ik een absolute TV freak! Ik kijk alles, ik neem alles op. Dit werkt perfect tijdens het TV-seizoen, maar tijdens de zomervakantie is het zoeken naar alternatieven, zoals bvb. Netflix-series. Ik heb de neiging om nogal veel ‘TV’ te kijken op mijn GSM, een iPhone 7 Plus. Het scherm is voldoende groot en met een kleine tripod, ik gebruik deze, is het makkelijk kijken vanop je bed. Enige nadeel aan mijn GSM is dat het geen aparte mini-jack (hoofdtelefoonuitgang) uitgang meer heeft. En aangezien ik meestal kijk aan het einde van de dag is het ófwel je GSM opladen, ófwel je Apple earpods gebruiken… Bluetooth-oortjes zouden dus de oplossing kunnen zijn, daarom mijn review van de Urbanista Rome Wireless headset.

GIF Unboxing Urbanista RomeLaat ons starten mete originele Apple earpods die standaard meegeleverd worden met je iPhone. Kortweg, grote fan van! Zitten goed in je oren, storen niet als je je hoofd op je hoofdkussen legt, enkel mét draad en dus irritant als je GSM nog slechts 12% batterij heeft. Je kan uiteraard de draadloze Apple Earpods kunnen kopen, mah hey… € 170 voor iets wat ik waarschijnlijk ergens ga leggen dat ik het nooit nog terugvind, is vrij veel geld. Ik kreeg van Urbanista de kans om hún product te testen en misschien had ik wel dé oplossing gevonden.

Het design en de levering.

Zelden heb ik headphone op zo’n mooie manier geleverd gekregen. Het is een mooie afgewerkte door met een echt prachtig product in. De hipster in mij werd reeds totaal gek. Ook al kreeg ik de vrouwelijke witte versie, mah hey… een apple-fan vindt wit helemaal niet erg! De nekband heeft een super flexibele rubberen gevoel dat zwaar genoeg is om alles op zijn plaats te houden, maar toch nooit écht zwaar weegt. Er werden ook een oplaadkabeltje en extra silicoontjes bijgeleverd die ‘dieper’ in het oor gaan. De oortjes zelf vielen wat tegen, ze zitten niet super comfortabel en op je hoofdkussen gaan liggen is niet écht iets wat ‘aangenaam’ voelt.

Urbanista Rome WhiteLevensduur en gebruiksgemak

Ik heb het toestel nu een week elke avond gebruikt voor het slapengaan en ik heb nog geen bericht of melding gekregen dat ik het toestel dien op te laten. Het toestel is supermakkelijk te pairen met eender welk toestel. Ik probeerde mijn Macbook Pro en men iPhone. All good dus… !

Geluidskwaliteit

Want hey… hier draait het toch om en we gaan niet rond de pot draaien… it sucks! Een vrij ‘brute’ uitspraak misschien, maar ik ga het uiteraard ook nog staven.

Ik gebruik oortjes of headphones voor een aantal dingen… Eerst en vooral zoals hierboven vermeld ‘het kijken van TV op mijn GSM’, daarnaast gebruik ik ze ook nog om video-montages te maken op mijn Macbook en als laatste om muziek te luisteren.

Urbanista Rome WhiteDat laatste doet de Urbanista Rome nog ‘oké’. De geluidskwaliteit is niet top, weinig bassen maar vooral weinig volume. Ik ben van de generatie voor dat er overal oorstopjes werden uitgedeeld op festivals of fuiven, mijn oren hebben dus al wel wat te verduren gekregen. Ik luister ook gewoon graag ‘luid’ naar muziek en… in druk verkeer? Hoor je eigenlijk bijna niets meer van je muziek… Om te gebruiken binnenshuis, nogmaals… oké!

Hier kan ik mij nog bij neerleggen, want hey… ik wil gewoon ‘TV’ kijken op mijn GSM terwijl mijn vrouw in dromenland verzeild is geraakt. Luid hoeft dat niet te staan want er is geen omgevingsgeluid. MAAR… het grootste probleem van de Urbanista Rome en de reden waarom ze voor mij absoluut ‘useless’ zijn is, omdat ze het geluid out of sync aanleveren. Je kijkt naar Youtube of Netflix, ziet monden bewegen en een tel later komt het geluid aan. In eerste instantie dacht ik nog dat het ging om een verbindingsfout, dus heb ik enkele keren de verbinding verbroken en hersteld, maar nee. Het is effectief zo, zowel op GSM als op Mac, alles out of sync. Nutteloos!

Conclusie

Damn ze zijn mooi, ik wou dat ik ze in het doosje kon laten er er gewoon kon naar kijken en af en toe aaien. Dat zal er waarschijnlijk ook mee gebeuren.

Related review: Bluetooth headset Aftershokz Trekz Titanium Mini

 

 

FIFA 18

Urbanista Rome

€ 69,99
5.9

Design

9.0/10

Gebruiksgevoel

3.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Geluidskwaliteit

2.0/10

Pros

  • Supermooi
  • Makkelijk te verbinden
  • Voelt leuk rond je nek
  • Batterijduur

Cons

  • Zwak volume
  • Out of sync met beelden
  • Doet pijn in je oren
Kopen