Procrastinatie, mocht het woord al niet bestaan, zou het voor mij moeten uitgevonden worden. Qua uitstelgedrag ben je bij mij aan hét juiste adres. Op school al was taken maken, studeren, etc… iets wat je doet op het laatste moment en dat geldt dus ook nog steeds voor bijvoorbeeld het kopen van cadeau’s. Ook voor Kerstmis dus en dat brengt al wel eens wat stress met zich mee. Ik weet niet of jullie nog fysiek naar de winkel gaan, maar….

No time

Mijn vrouw is een grote Harry Potter-fan. Ze heeft de boeken meermaals verslonden en de DVD-reeks is al meer keer op onze TV verschenen dan de herhalingen van FC de Kampioenen. Voor diegene die niet meer weten wat DVD’s zijn, het is een soort van Netflix, maar dan met slechts één film. Het ziet eruit als een CDtje waarop je één film koopt en later meermaals kan afspelen. Voor de mensen die niet meer weten wat een CDtje is… Het is een rond blinkend schijfje, met een gaatje in het midden en daarop staat een soort Spotify-afspeellijst, maar dan slechts 8 tot 18 nummers en je moet telkens naar een nogal log toestel lopen om er een nieuwe ‘afspeellijst’ in te steken.

Sorry, ik was even afgeleid, Harry Potter-fan dus… Momenteel is mijn vrouw gestart met de boeken in het Engels te lezen en dus dacht ik. Waarom geen verzamelbox kopen, dat bespaart weeral enkele tripjes naar de plaatselijke bibliotheek en zo viel mijn oog op volgende mooie collectie. In het verhaal zijn we Donderdag 22 december 2016, dus met de standaard boodschap ‘vandaag besteld voor 23:00, morgen geleverd’, is er geen enkel probleem. Kerst-avond valt pas op zaterdag, dus een dagje reserve ingebouwd. “Ik ben wel zo goed op tijd dit jaar met m’n cadeau!”, dacht ik.

professor snape harry potter

Maar zoals je uiteraard al kan raden, vrijdag 23 december 2016… geen pakketje geleverd. Om 16u zei mijn track & trace van PostNL dat het pakket één dag vertraging had. Maaaaaar… geen probleem want PostNL levert ook op zaterdag, dus de dag van Kerstavond zelf. Ik ben nog 100 % zen.

panic

Om toch maar zeker te zijn iets te kunnen afgeven begon ik snel wat andere kleinigheden te bestellen online… Ik had al een 200-tal fototjes van onze dochter laten printen bij SmartPhoto, dus een brooddoosje om deze in te steken is altijd leuk (ja, mijn vrouw neemt een brooddoosje mee voor haar lunch). Toen de volgende dag mijn brooddoosje en bij behorende BB-8, die ik voor mezelf had gekocht, aangekomen was, wist ik dat mijn Harry Potter box niet meer op tijd ging geleverd worden.

crying

Ik plaats al wel eens een twitter-berichtje online en probeerde nog alles op alles te zetten via mijn online charmes om de twitteraccount van bol.com om te kopen, maar ook zei konden mij niet verder helpen. Voor hen was het pakket tijdig afgeleverd bij hun koerier, PostNL… Om één of andere reden begreep ik het wel.

2 januari 2017, mijn eerste werkdag van het nieuwe jaar. Mijn vrouw is ondertussen begonnen in haar ‘Goblet of fire’ boek, dat enkele dagen na Kerstmis in pure Mint-Conditie geleverd was.  Maar op kantoor, mijn vaste leveradres, was nu ook een kaartje toegekomen van Bol.com…

Tickets Plopsa

Eerlijk? Dat hadden ze niet moeten doen! Het was een mooie geste, ware het niet, dat ik in de vakantie uiteraard niet op kantoor ben gekomen. Dubbel pech dus eigenlijk, want de tickets zijn niet meer geldig op het moment dat ik ze in mijn handen heb! Maar… ik ben een vriendelijk man en stuur de helpdesk van bol.com een korte bedanking voor het kaartje en de 4 tickets. Maar ook daar stopt het niet bij… 2 dagen later, opnieuw een doosje in onze brievenbus.

stiene en konijn

Het valt me op dat er online veel geklaagd wordt over online bestellen, toch is het mijn mening dat de meeste van deze problemen ‘ingecalculeerd’ kunnen worden door de persoon die het product besteld. Wil je graag 100 % zeker zijn dat je je product in goede staat bij je thuis krijgt, kom dan uit je luie zetel en ga naar de winkel! Ben je tevreden met de best mogelijke oplossing als er iets fout loopt? Bestel dan zoveel mogelijk online 😉 Bedankt bol.com voor deze … mijn dochter is er alvast zeer content mee!