Mensen die mij kennen weten dat ik een zéér grote Jani-fan ben. ‘t Is een soort van man-crush, #sorrynotsorry, maar ik hou van zijn TV-programma’s… Zo man, zo vrouw… All you need is Jani… om nog maar te zwijgen over Jani gaat! Damn… dat was een ge-wel-dig programma. Het concept van Shopping Queens daarentegen, geen grote fan van. Al dat hautain gedrag van zelfverklaarde fashionista’s, die dan meestal nog eens super arrogant en onvriendelijk zijn en meestal alles in de schoot geworpen kregen… Nee, seizoen één van Shopping Queens kon mij enkel boeien als zijnde uitlach TV. Mah hey… dat is dan weer leuk op Twitter.

Op uitnodiging van VijfTV mocht ik naar de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen gaan kijken. Samen met mijn partner in crime Syroop begaven we ons op glad fashionista ijs. Het bleek al snel dat op de schepen van Leuven na, we de enige mannelijke invitees waren. Op een publiek van toch een mooie 60 man, kort gezegd… we hadden het wel naar onze zin.

Brengt het nieuwe seizoen veel nieuwigheden? Niet écht… een andere setting en er is een zéér mooie rol weggelegd voor Qozmo, de Franse Bulldog van Jani. Topdier, met geweldige ‘expressies’, die mooi gemonteerd zijn op de momenten dat er commentaar gegeven wordt. Ahja, het budget is verkleind naar € 200.

En daar wil ik toch nog eens even op terugkomen, die € 200. Het ligt misschien aan mezelf of aan het mannelijke geslacht, maar met € 200 kunnen wij toch wel verschillende dingen kopen hoor. Maar dat blijkt voor onze kandidates toch een uitdaging te zijn. Als eerste kandidate krijgen we de dochter van één of andere Russische multi-millionair. De villa die ze tentoonstelt is op zijn minst gezegd kitsh-cliché. En nee, het is niet aantrekkelijk als je op je kast 10 paar schoenen van meer dan € 200 hebt staan… ze zijn niet eens mooi!

Waar het programma wel geweldig in is? Het creëren van nieuwe one-liners. Hou je vast aan je louboutins, want de eerste 2 afleveringen worden er wel wat nieuwe tegel-quotes rondom je oren gezwierd.

Populair maken de kandidates zichzelf ook niet… Bond dragen en zeggen dat je dat écht nodig hebt, elkaar een tepelpits onder de gordel geven… Alle registers worden geopend en misschien is dat wel net de reden waarom ik wél ga kijken naar Shopping Queens. Niet voor de fashion, niet voor Jani, die eigenlijk slechts een bijrol speelt… maar wel voor de kandidates die zich keer op keer belachelijk maken. I love it!

Shopping Queens vanaf dinsdag 10 april 2018 op VijfTV. 

Syroop maakte ook een vlog… het deel over ons bezoek vind je hieronder.