Toen mijn vrouw een 7-tal weken zwanger was (in 2015) waren wij reeds op bezoek in Center Parcs, Port Zélande. Dit bezoek beviel ons wel en met onze dochter, die ondertussen 8 maanden is geworden, leek het ons de perfecte plaats om haar de eerste stappen richting ‘zwemmen’ te laten ontdekken.

Voor mensen zonder kinderen, er zijn wel wat verschillen tussen reizen met een zwangere vrouw en reizen met een baby (en nee, dan heb ik het niet over op je eten letten, ochtendmisselijkheid of geen alcohol drinken). Eerst en vooral lijkt het alsof je een 2e wagen nodig hebt om alle benodigdheden mee te nemen, want of je nu een weekendje op reis gaat naar Zeeland of 2 weken naar Kroatië… ja, je hebt al die dingen écht nodig!

Het park bestaat uit een camping, een deel cottages en appartementjes. Wij verbleven in die laatste! Ze waren ruim genoeg voor ons 3en maar, je kan wel stellen dat er wat opfriswerken gepland mogen worden. Wij zijn wel fan van deze appartementjes, ook al is het niet makkelijk om met een baby en al haar benodigdheden telkens de trap op te moeten. En… heel belangrijk… De bedden waren ronduit slecht, daar kunnen we kort over zijn. Zowel ik als mijn vrouw hebben écht last van onze rug na de 3 overnachtingen en top hebben we niet geslapen. Het park ligt vlakbij het strand (op wandelafstand) en met het haventje is het zéér mooi om wandelingetjes te maken.

De ‘Dome’ waar alle winkeltjes, restaurantjes en het zwembad zijn, daar draai het uiteraard allemaal om. We hebben, net zoals 2 jaar geleden, superlekker gegeten bij Nonna’s, een italiaans restuarantje. Het Evergreenz restaurant, met doorlopend a volenté buffet, kon mij iets minder bekoren. Je kan het je het best voorstellen als een buffet in één of ander 3-4 sterren restaurant in het Spaanse Lloret de Mar.

Maar waar het ons vooral te doen was, onze dochter heer eerste kreetjes in de Aquadome. Sinds kort kan Stiene ‘zelfstandig’ genoeg in bad zitten om in ons ‘grote’ bad te gaan. Dat vindt ze superleuk, dus daarom verwachtten we het beste. En dat was het ook! Ze was zo fier met haar badpakje aan, als ze alleen in haar zwemband kon ronddobberen door de stroomversnelling of kon rondkruipen door het golfslagbad. Een geslaagde vakantie dus en… we komen zeker graag terug. Hopelijk met betere bedden volgende keer.

 

 

 

 

 

Vakantie Voordeeldagen Pasen Center Parcs