Als dit geen super mannelijk onderwerp is. Ik zie geregeld vlogs/blogs passeren met de titel “What’s in my bag?”. Meestal gaat het dan over wat er in de vrouwen hun handtas of rugzak zit, maar ik dacht: ‘Hey, dat kan ik ook!’. Ik heb dan wel geen ‘sjakos’, maar ik loop tegenwoordig wel overdreven veel met een veel te grote tas rond, vol spullen die ik altijd kan nodig hebben. Daarom deze blogpost: ‘What’s in my (baby)bag?’

Eerst en vooral, het monster zelf… genaamd ‘Luiertas’ van de Hema. Niets speciaals of superfancy, wel groot, makkelijk draagbaar en boordevol nuttige spulletjes. Die we uiteraard zelf bij elkaar hebben moeten zoeken.

Als ik het mij goed voorheb verkrijgbaar in 2 kleuren, lichtbruin/beige-achtigs. maar wij hebben een donkerblauw-grijze. Makkelijk want, dat wordt niet snel vuil of dat zie je alleszins minder goed.

Wij nemen ook een draagbaar en opvouwbaar verzorgingsmatje mee van Quax. Handig om te gebruiken, want super zacht… maar daardoor wordt het redelijk dicht en echt compact kan je het niet meer noemen. Telkens als je het wilt opvouwen, heb je een beetje het wegenkaart-gevoel. De eerste keer doe je het telkens op een foute manier dicht. Dit kan ook aan mijn onhandigheid liggen natuurlijk!

Toen ik op zoek ging naar een foto van ons zachte waskussentje, kwam ik de Snoozebaby verschoningsmat tegen en ik denk dat we ons dit gaan aanschaffen. Makkelijk om op te vouwen, compact en je kan er nog je pampers in kwijt ook. #wishlist

Wat je nooit genoeg kan meenemen? Pampers ! Momenteel beginnen onze Pampers Baby Dry 3 wat nauw rond de billetjes te zitten, dus… we zijn dringend aan de nummer 4 toe. Het gaat echt veel te snel!

Je gooit je pampers natuurlijk niet zomaar los in je tas. Daar hebben we een aantal handige opbergzakjes voor. Zowel zelfgemaakte, als gekochte. Handig hierbij is dat je bij elk zakje ook vochtige doekjes kan bijdoen (wij gebruiken Pampers Sensitive) en wat ander verzorgingsmateriaal, zoals een billenzalfje, snoetendoekjes, zakdoekje, etc… We gaan ook nooit het huis uit zonder een extra tutje. Niet alle ouders zijn fan van fopspenen, maar… het is soms wel heel makkelijk hoor.

En tot op heden zijn dat de dingen waar we dagdagelijks mee rondzuilen. Uiteraard zit er soms al wel eens een reserve papje en wat speelgoedjes in of extra kleertjes, naar gelang waar we heen gaan. Met deze survivalkit kan je met je baby overal komen zonder je zorgen te hoeven maken.

Heb jij nog leuke tips die je met mij kan delen over handige items om mee te nemen? Laat het mij zeker weten! Hoe compacter of efficiënter we alles kunnen meenemen, hoe beter !

PS: Zoals je wel weet uit mijn andere artikels, shop ik bijna altijd alles online! De items die wij dikwijls nodig hebben staan geregeld in promotie op de bol.com week/dagaanbiedingen. Deze week bijvoorbeeld heb je billendoekjes van Zwitsal (aan 42% korting) en billenboekjes van Neutral (aan 25% korting). Kortingen zijn altijd mooi meegenomen! Indien jullie nog leuke aanbiedingen weten, let me know aub 😉

Zwanger of nieuwe mama? Schrijf je in en ontvang voordelen twv €800!