Het voorwerp dat 80% van de tijd aan mijn hand vastgeplakt zit, zonder welk ik nooit een ruimte verlaat… het is mijn iPhone. Ik kan niet zonder het ding… Hallo, mijn naam is Andy en ik ben een iPhone-addict.

Ik heb zelf een iPhone 7 Plus. Nee, nog geen 8 of X, maar wél een Plus omdat ik veel Youtube en Netflix kijk op mijn iPhone. Maar ik heb wel een persoonlijk fysiek probleem… Hallo, mijn naam is Andy en ik ben waarschijnlijk de onhandigste mens ter wereld.

Bijna dagelijks overwint de aantrekkingskracht van de aarde op mijn telefoon het wel van mijn hand. Ik slaag er niet in het ding vast te houden als ik ermee bezig ben. Niet dat ik kleine vrouwelijke handjes heb ofzo hoor (hoest, leugens en bedrog!)… maar de cases en screenprotectors die ik al versleten heb… ik ben de tel al láng kwijtgeraakt.

Deze week mocht ik van Moshi zo’n setje testen.

Een Armor Cover Case en een IonGlass Screenprotector. Enthousiasme alom natuurlijk, want… mijn covers zijn altijd bekrast of geblutst en mijn scherm heeft altijd wel érgens een barst. Ter info… mijn GSM is wél in nieuwstaat, met dank aan het materiaal dat er rond zit.

Tip voor iedereen, reinig grondig je toestel (hij is tegenwoordig ‘spatvrij’, dus een beetje water of alcohol (geen bier) kan zeker geen kwaad!) vooraleer je een screenprotector aanbrengt. Het geleverde IonGlass kwam met een witte cover (zie foto), ikzelf heb een zwarte iPhone die dus plots omgetoverd was tot een witte, mah hey… who carez, zolang het scherm maar blijft leven! Het aanbrengen verliep zeer vlot en was ook makkelijk. I’ve had worse!

De case

Als Case kreeg ik een soort Inox Armor, dat makkelijk rond mijn GSM paste, met beschermende knopjes die niet van plastic voelen. Kortom, bouwkwaliteit top! Tevens ook mooi and shiny ! Ik was wel zo blij met mijn ‘nieuwe’ GSM ! Want… zo voelt het toch. Ik had een zwarte iPhone met een doorschijnend, plastic hoesje en nu dan ineens een inoxen iPhone met wit scherm. Blij blij blij!

Zo komen we plots bij de minpunten terecht. De cover is van inox, inox is glad en dus was het slechts een kwestie van uren eer de zwaartekracht zijn werk deed en het ding van tussen mijn typiste-vingertjes gleed. Recht richting de aardkorst, geen tegenhouden aan! Het is altijd een momentje van angst als je dan je mobieltje moet oprapen, dat face-down op de grond licht.

En tot mijn verbazing was er reeds een zeer grote barst in het IonGlass gesprongen. Een pijnlijk moment! De tranen in de ogen, want… het was echt onverwacht! Het zag er super stevig uit en beter dan de goedkopere versies die ik normaal gebruik. Maar helaas pindakaas… (extra bericht: Ik heb de glaasje er nog een extra dag opgelaten met barst maar tegen de ochtend was het volledig ‘shattered’ en onbruikbaar) gelukkig heb ik altijd een reserve screenprotector liggen.

Over de case kan ik écht niets slechts zeggen. Hij is mooi, strak (wél glad), goed afgewerkt en zweetvlekken vrij ;-). Ik ben alvast fan!