UPDATE: De post hieronder deed ik ongeveer een maand geleden. Ondertussen had ik toch zoveel zin gekregen om toch mee te doen dat ik me niet van onderstaande heb aangetrokken en het toch gewoon gemaakt heb… Hieronder het resultaat !

Originele bericht: 

Youtube concent creators, verenigt u!

Ik herinner het mij nog vorig jaar. Ik was een Youtuber met een 100-tal abonnees en er was op de radio een Youtube-wedstrijd. Het was een droom om daar ooit bij te zijn, ware het niet dat de max. leeftijd 25 jaar was. Mijn houdbaarheidsdatum was dus duidelijk al een tijdje overschreden, jammer maar helaas. Dit jaar, hebben ze de leeftijd opgetrokken tot 30 jaar! Super, al ware het niet dat ik dan NOG STEEDS TE OUD BEN !!! #zucht Laat die jongele de camera maar winnen, het is niet zo dat ik geld aan pampers moet geven ofzo #parentstruggles.

Vorige jaar was het thema ‘Schoonheidsidealen’ in samenwerking met Sensoa. De winnares was Tine Van de Velde met volgende video:

Dit jaar is het thema: ‘Online haterz!’. Iets wat elke Content Creator wel eens tegenkomt. Heb je interesse om mee te doen? Kijk dan hieronder voor meer info.

 

Waarover gaat Weetewa?

een vlogwedstrijd over online haatspraak

Het internet is een geweldige uitvinding. Maar het is niet altijd één groot feest. Scheldpartijen, pesterijen en racisme komen ook in de digitale wereld voor. Bepaalde groepen in onze samenleving krijgen het extra hard te verduren. Denk maar aan mensen op de vlucht, transgender mensen, de moslimgemeenschap,..

Heb jij al eens te maken gekregen met online haat over bijvoorbeeld je kleding of uiterlijk, of gewoon om wie je bent? Of spot je soms haatberichten tegen anderen? Wat doe je dan, hoe kan je er best op reageren?

Je hebt hier zeker iets over te zeggen. Laat je stem horen! Maak een filmpje waarbij je het hebt over haatspraak op het internet. Volgende vragen kunnen je daarbij helpen:

  1. Haat op het internet, wanneer kwam je het tegen en deed het je iets?
  2. Wat is het verschil tussen online en offline praten? Zeg jij online dezelfde dingen als offline?
  3. Wat doe je als je haatberichten ziet? Wanneer doe je wel of niet je mond open? 
  4. Wat is volgens jou de beste manier om op online haat te reageren?
  5. Hoe steun je een vriend die haat over zich heen krijgt?
  6. Wat is de grappigste haatcomment die jij over jezelf kan bedenken?
  7. Wat is er nodig voor minder haat op het internet?
  8. Hoe zorgen we voor minder haat in onze samenleving?  Wat kunnen JIJ en je volgers doen?

Enkele tips

Wees jezelf! Het gaat om jouw ervaring, jouw mening.

Maak het niet té lang.

Alles mag. Wees origineel! Je hoeft je niet te houden aan bovenstaande vragen. Want regels zijn er om gebroken te worden! Hoe creatiever je het onderwerp aanpakt, hoe liever! Waarom niet de straat op? Een interview met je grootouders? Een musicalnummer?

Wat valt er te winnen?

 

De makers van de 20 beste video’s worden op worden op 5 april bekend gemaakt. Zij worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in de eventspace van Google Belgium op 12 april 2017. YouTube biedt de finalisten die dag ook enkele exclusieve workshops aan.

De spelregels

Iedereen tussen 13 en 30 jaar kan meedoen aan de wedstrijd.

Zend je filmpje in vóór 31 maart 2017 om 13:00 !

Vergeet je niet in te schrijven!!