Zoals jullie al weten test ik véél hoofdtelefoons. VEEL, meer dan je er eigenlijk kan gebruiken. Toch loop ik tijdens mijn testen dikwijls tegen dezelfde muur. Ik zie mezelf als een random gebruiker met specifieke eisen. Mijn hoofdtelefoon moet… goed zitten, goed geluid hebben, draadloos zijn (want hey… FU iPhone 7 Plus zonder headphone-jack) en liefst nog makkelijk opbergbaar. En oh ja… hij mag niet out of sync gaan met mijn beeld (Been there, done that!). Deze maand kwam de Xqisit oE400 op mijn hoofd te staan, zie hier de bijgeleverde uitleg.

xQisit eO400 XQISIT, hét merk van telefoonaccessoires voor de on-the-go generatie, presenteert de OverEar400: een draadloze hoofdtelefoon met actieve noise cancelling tot 25 decibel. Dat maakt ze tot het ultieme reismaatje voor wie vaak met het vliegtuig reist.

Bij actieve noise cancelling worden lage tonen door een microfoon opgepikt, waarna het tegenovergestelde geluid door de over de oren vallende oortelefoons wordt gestuurd. Dat ‘annuleert’ het monotone gebrom van een vliegtuigmotor. De techniek werd oorspronkelijk bedacht om de oren van vliegtuig- en helikopterpiloten te beschermen, maar is tegenwoordig ook voor consumenten beschikbaar. Goed nieuws dus voor de frequent flyers onder ons: muziek, podcasts en video’s klinken vanaf nu net zo helder als thuis.

xQisit eO400

Bovendien lijkt de OE400 in de verste verte niet op de gigantische hoofdklemmen waar helikopter- en straalvliegtuigpiloten toe

 veroordeeld waren: deze hoofdtelefoon is er een die gezien mag worden. Door het slanke design weegt de OE400 maar 217 gram, waardoor hij langere tijd achter elkaar gedragen kan worden zonder te irriteren.

Met een volledig opgeladen batterij kan de hoofdtelefoon tot wel 12 uur achtereen muziek spelen. Via de ingebouwde microfoon kunnen tot 15 uur lang telefoongesprekken worden gevoerd. Door Bluetooth 4.1 kun je zelf tot 10 meter van je smartphone of tablet vandaan lopen. De stand-bytijd van de OE400 is 30 uur, maar mocht de batterij op een hele lange reis onverhoopt toch leegraken, dan kun je er altijd nog een audiokabel met 3,5mm-plug op aansluiten en verder genieten van muziek en films.

Mooi toch? Voor de mensen die mij niet écht kennen. Ik heb vliegangst, dus wat zou ik in godsnaam hebben aan deze hoofdtelefoon. Is hij ook goed zonder dat ik ermee doodsangsten moet doorstaan in vliegtuigen of helicopters? Wel… daar komen we sevens bij! Ik overloop nog even mee wat Xqisit zelf zegt.

Noise Cancellation, het klopt… ik hoor mijn dochter een pak minder hard wenen, krijsen en roepen als ik deze headset op heb. I call it a WIN! 217 gram en daardoor zeer draagbaar zonder te irriteren… Absoluut correct, het is een lichtgewicht die ik écht lang kan verdragen op mijn hoofd. De batterij… geweldig, ik ben een grote gebruiker en heb in de ganse periode dat ik hem heb nog maar 2 keer moeten opladen en… en dit is het grootste voordeel… als hij dan toch leeg is, plug je gewoon je mini-jack kabeltje in en je bent weer vertrokken!

Valt het jullie op dat ik voor de eerste keer écht enthousiast ben bij een headphone-test? En terecht… ik ben verliefd op deze headset. Ik neem hem overal mee naartoe, ik maak er mijn montages méé, draadloos want de sync loopt perfect! Ik ken gerust naar de keuken wandelen terwijl ik muziek luister of een telefoongesprek voer. Houston, we have a winner! Tot nu toe de beste headphones die ik testte.

Kijk zeker ook even op Coolblue naar de laatste nieuwe bluetooth headphones.

Xqisit

98,99
9

Design

9.0/10

Gebruiksgevoel

9.0/10

Gebruiksgemak

10.0/10

Geluidskwaliteit

8.0/10

Pros

  • Lichtgewicht
  • Bluetooth, maar met extra mini-jack kabel
  • Batterijduur

Cons

  • Misschien niet 100% top-notch geluidskwaliteit
  • Niet SUPER-compact
Interesse?